Creada una plataforma per fer de Molins de Rei zona 1 de transport públic

La Plataforma d’usuaris del Transport Públic de Molins de Rei neix a partir del moviment Stop Pujades. Reclama millors preus i que el municipi passi a ser considerat zona 1 del sistema tarifari integrat de l’àrea metropolitana. “Sempre paguem els mateixos”, diu el seu portaveu. 

La plataforma davant de l'estació el dia de la seva presentació // Jose Polo

La plataforma davant de l’estació el dia de la seva presentació // Jose Polo

Continua la mobilització fa favor d’un preu just del transport públic a Molins de Rei. Ara, però, s’ha sumat una reivindicació de caràcter local: que el poble passi a estar dins de la zona tarifària 1 del sistema tarifari integrat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Per reivindicar-ho s’ha creat la Plataforma d’usuaris del Transport Públic de Molins de Rei, que s’ha presentat dimecres 12 a l’estació de Renfe i està formada per moviments polítics, entitats i ciutadans a títol individual. La plataforma ha aconseguit recollir 180 signatures a favor de les seves reivindicacions en només una hora.

“Tot això va néixer al veure la bestiesa de pujada dels preus del transport públic”, diu el portaveu de la plataforma, Josep Lluís de Hoyos. I és que aquest moviment té les seves arrels en el moviment Stop Pujades que es va expandint arreu de Catalunya i cada setmana aplega més manifestacions contra els preus del tren, metro i bus. “Sempre paguem els mateixos”, resumeix de Hoyos explicant els motius que el fan indignar-se.

El tret diferencial que es dóna a Molins de Rei és la reivindicació per tal que el municipi formi zona 1 del sistema tarifari integrat de transport públic i, per tant, tots els bitllets per anar a Barcelona passin a ser molt més barats. Tot i que l’Ajuntament de Molins de Rei va aprobar una moció per unanimitat sobre aquest tema, des de la plataforma ciutadana es pensa que el consistori “no és pot adormir” en aquesta temàtica i per això volen “exercir pressió”.

Es pot signar a favor que Molins de Rei sigui zona 1 en alguns establiments, com per exemple al bar The Queen Lara situat al carrer Carril, i en cada concentració que es faran els dimecres a la tarda a l’estació de forma setmanal. Quan tinguin un nombre important de signatures recollides, les portaran a la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Menys afluència 

Si bé unes seixanta persones es van congregar en aquest punt fa dues setmanes pels mateixos motius, aquest cop la concentració no ha superat les 30 persones. A més de ciutadans a títol personal, hi havia persones d’Iniciativa per Molins de Rei, Esquerres per Molins de Rei i la CUP però van fallar la majoria dels integrants del col·lectiu Molins en Lluita, molt presents a l’anterior convocatòria.

Recomanacions personalitzades