La representació dels cent anys d’història gegantera donarà el tret de sortida a la Festa Major

El pregó d’enguany, a càrrec dels Gegants de Molins de Rei, representarà els cent anys d’història de l’entitat combinant diferents elements escènics. L’acte comptarà amb la presència de tots els membres de la colla i altres entitats convidades com els Diables.

La colla gegantera ha trebalat dos anys per oferir actes de luxe al centenari de les figures. // Colla gegantera de Molins de Rei

La colla gegantera ha trebalat dos anys per oferir actes de luxe al centenari de les figures. // Colla Gegantera de Molins de Rei

Ja gairebé està tot enllestit per fer viure als molinencs una Festa Major on la colla de gegants en serà la protagonista. I és que cent anys d’història no els pot explicar tothom. Han estat quasi 2 anys de feina constant per poder celebrar el centè aniversari del Miquel i la Montserrat, la parella gegant més emblemàtica del nostre poble.

Diuen que per donar valor al que som i el que tenim, cal conèixer el nostre passat. És per això, que els geganters han preparat un pregó que farà reviure tot allò que els gegants molinencs han hagut de passar.  El proper dijous 26 de setembre la Plaça de la Vila reviurà el convuls segle XX per poder fer memòria de tot allò que ha marcat a les figures. Perquè l’anar i venir del Miquel i la Montserrat ha estat també l’evolució de Molins de Rei.

Tot això ho faran d’una manera molt poc tradicional i amb ganes de sorprendre. El president de la colla, Miquel Burgès, assegura en declaracions a Viu Molins de Rei que serà “una escenificació de la trajectòria dels Gegants” que fusionarà diferents formats escènics i comptarà amb la col·laboració de diferents col·lectius de l’Agrupació Folklòrica, com ara la colla de diables.

“Deixar petjada ha estat un dels propòsits d’aquest centenari”, assegura sense por el president de l’entitat. Una empremta que s’ha pogut aconseguir ja sigui plasmada per escrit, amb un llibre editat per Sant Jordi , o bé a l’exposició que s’inaugura el proper dilluns 23 de setembre a Ca n’Ametller. El pregó “serà una altra manera de difondre els nostres orígens”, diu el responsable de la colla. Un acte on, de fet, s’hi podrà veure tots els membres de l’entitat en escena. 

L'inici de la Festa Major i el fi de festa estaràn marcats, enguany, pels cent ants d'història gegantera. // Colla Gegantera de Molins de Rei

L’inici de la Festa Major i el fi de festa estaràn marcats, enguany, pels cent ants d’història gegantera. // Colla Gegantera de Molins de Rei

Un aniversari amb convidats d’excepció

El pregó només és la punta de l’iceberg de tot el que la colla ha preparat per aquesta Festa Major. Per fer-ho possible han calgut dos anys de preparació, 20 sortides a l’any, a més d’haver-se compromès  amb altres ciutats a quatre anys vista per poder donar a l’abast. Gràcies a això és possible que durant els dies 28 i 29 de setembre visitin Molins de Rei fins a una seixantena de colles geganteres. És en especial la diada de diumenge a la tarda on es veurà per únic cop a la vila les colles geganteres de més renom a Catalunya, uns conjunts que no solen sortir dels seus municipis i que ho faran excepcionalment pel centenari molinenc. A més, durant els actes de Sant Miquel també es podran veure grups vinguts d’arreu de Catalunya i del País Basc. I de retruc, serà la parella centenària qui ens conduirà al castell de focs final al bell mig de la plaça de la vila, un cop conclòs l’últim cercavila.

Per fer-ho possible, els geganters demanen la participació activa dels vilatans de Molins de Rei com a voluntaris a les tasques organitzatives perquè tot surti com està previst. Els interessats en unir esforços, poden inscriure’s a l’Ajuntament de Molins de Rei, les oficines de Ca n’Ametller i a la Federació Obrera. A data de d’avui, ja s’hi han inscrit més d’una vintena de molinencs i s’espera que aquesta xifra creixi considerablement. Burgès encoratja el suport dels veïns i agraeix també la resposta que han donat els integrants de l’entitat: “Tothom hi ha participat perquè sigui un èxit”. També agraeix el suport institucional “tot i que nosaltres en fem la gestió, els gegants són propietat de l’Ajuntament i no ho han menystingut”, declara.

El centenari a les xarxes socials

Tots els internautes que vulguin comentar qualssevol dels  actes del centenari geganter, ho poden fer a través de la xarxes socials, com Twitter, Facebook o Instagram amb l’etiqueta #centenarimolins, creada especialment per l’ocasió.

[sam id=”23″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades