L’Ajuntament habilita dos habitatges per a persones en risc d’exclusió social

L’Ajuntament ha posat en marxa dos habitatges socials adreçats a persones soles o famílies monoparentals amb manca d’habitatge o en procés d’exclusió social. Els beneficiaris seran derivats dels serveis socials . Aquesta mesura és un dels acords del Consell de Seguiment de la Crisi.

La reunió del Consell de Seguiment de la Crisi es va celebrar a la sala de plens de l'Ajuntament // Ajuntament de Molins de Rei

El Consell de Seguiment de la Crisi reuneix a tots els actors implicats de manera directa en la gestió de l’actual situació econòmica // Ajuntament de Molins de Rei

El Consell de Seguiment de la Crisi va celebrar al juliol una sessió centrada exclusivament en l’àmbit de l’habitatge i allà es va donar a conèixer la principal novetat en aquest sentit: s’han habilitat dos pisos socials adreçats a persones soles o famílies monoparentals amb manca d’habitatge o amb habitatge però amb greus problemes d’accessibilitat i/o insalubritat, amb problemàtiques socials, econòmiques i familiars i amb alt risc o en procés d’exclusió social.

Els beneficiaris dels dos pisos socials seran derivats dels serveis socials municipals a partir d’un pla de treball establert i després d’un procés d’admissió regulat. Tots els serveis aniran a càrrec de l’Ajuntament. Les persones beneficiàries pagaran una petita part del servei que es regula mitjançant un preu públic en funció dels ingressos establerts i que està recollit a les ordenances municipals. A més, aquestes hauran de fer treballs a la comunitat com a contraprestació per l’habitatge.

Aquesta és de moment la principal mesura en matèria d’habitatge sorgida del Consell de Seguiment de la Crisi, donant compliment així del compromís expressat fa tot just un any en el que es va plantejar com una de les prioritats. En aquesta sessió monogràfica sobre habitatge va comptar amb la presència de representats de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). El primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, va valorar aquest fet especialment i els va convidar a seguir treballant de manera conjunta amb el consistori: “Val la pena sumar esforços ja que compartim l’objectiu d’ajudar a les famílies desnonades”.

Conveni amb Càritas

D’altra banda, l’Ajuntament està treballant amb Càritas per establir un conveni de mediació en habitatge, segons es va explicar als participants al Consell de Seguiment de la Crisi. “L’accés a l’habitatge és un greu problema i des del Consell estem treballant per tirar endavant noves mesures”, va anunciar l’alcalde, Joan Ramon Casals.

En matèria d’habitatge, fa uns mesos l’Ajuntament va signar un conveni amb l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts en matèria d’habitatge social i el pressupost municipal d’aquest 2013 destina una partida de 17.000 euros a ajuts a la rehabilitació d’habitatges, com també recollia el Pla Local d’Habitatge.

Recomanacions personalitzades