Només 5 propostes es presenten als pressupostos participatius de la regidoria de Joventut

Un concurs de fotos d’Instagram, la restauració de la riera de Vallvidrera, dos cursos d’acrobàcies aèries i un festival de Metal Defenders han estat les 5 propostes presentades als pressupostos participatius de Joventut. Totes elles han estat seleccionades, ja que no s’ha arribat als 6.000 euros. 

Els pressupostos havien de destinar 6.000€ a 6 projectes, però se'n finançaran 5 sense arribar als 1.000€ el projecte

Els pressupostos havien de destinar 6.000€ a 6 projectes, però se’n finançaran 5 sense arribar als 1.000€ el projecte

Els pressupostos participatius de la regidoria de Joventut segueixen sense tenir propostes suficients perquè se’n pugui fer una tria. Aquests pressupostos, que reben el nom de Mou! el cul!, haurien de rebre diverses propostes dels joves molinencs, dels quals se’n triessin en una assemblea com a mínim sis amb un pressupost total de 6.000 euros. Però la realitat és que els 15 joves que van participar a l’assemblea tenien poc a escollir, perquè s’han presentat menys projectes que els que es pretenien finançar, de manera que totes cinc propostes s’han escollit directament.

Els pressupostos comptaven amb 6.000 euros per finançar projectes, repartits en sis categories: 3 per a joves de 14 a 17 anys i 3 per a joves de 18 a 30. Al seu torn, dins de cada grup d’edat s’havia de triar una proposta de l’àmbit “Cultura i creació”, una d'”Emancipació”, i una altra d'”Oci”. Però no ha estat així: entre els joves de 14 a 17 anys només hi ha hagut una proposta: #capturamolins, un concurs de fotografies d’usuaris d’Instagram que s’exposaran durant la Festa Major. De totes maneres, la participació a la categoria ha pujat, perquè l’any passat no se’n va presentar cap.

Dins la segona categoria, per a joves de 18 a 30 anys, s’han presentat quatre propostes, totes acceptades per compensar la falta d’idees de menors d’edat. Aquestes han estat un projecte per restaurar la part baixa de la riera de Vallvidrera, un curs d’iniciació a les acrobàcies aèries amb teles i trapezi, un curs d’investigació aèria a través del moviment corporal, i el festival “Crash Dummies Metal Fest”, que ja ha organitzat anteriorment l’entitat molinenca Metal Defenders.

D’altra banda, els 6.000€ anunciats per l’Ajuntament de Molins de Rei que s’hi destinarien, no s’arribaran a utilitzar. En primer lloc, perquè havien de finançar-se com a mínim 6 activitats amb 1.000€ cadascuna com a màxim i han estat 5. A més, la majoria de les propostes presentades necessiten menys de 1.000€ per fer els seus projectes, de manera que l’ajuntament només haurà de lliurar l’import que necessitin per dur-ho a terme.

Poca participació a Joventut

La baixa participació en les iniciatives de la regidoria de Joventut no és nova: ja va passar a l’edició de l’any passat del Mou! el cul!, en què es va aconseguir el mateix número de propostes. Un altre cas és el del concurs per a joves emergents Empalmat, que l’any passat va tocar fons amb només 3 inscrits que van passar directes a la final. La regidoria es troba actualment en mans d’Esteve Altozano (CiU), qui va rellevar a Xavier Montserrat (ERC) el 2011. Va ser durant el mandat de Montserrat al capdavant de la regidoria que es van impulsar aquestes dues accions, incloses al  Pla Local de Joventut (MOU!), aconseguint una participació notablement superior. Fa dos anys es van recollir onze propostes, més del doble que enguany.

Recomanacions personalitzades