Seleccionades les cinc propostes dels pressupostos participatius de Joventut

Una jornada de formació en sonorització d’actes i tallers d’acrobàcia, malabars i clown són algunes de les propostes seleccionades per ser subvencionades per la regidoria de Joventut en el marc dels pressupostos participatius. Aquesta edició ha comptat amb menys propostes d’activitats, cap d’elles per menors de 18 anys.

El procés de pressupostos participatius rep el nom de “MOU! EL CUL!”

El procés de pressupostos participatius rep el nom de “MOU! EL CUL!”

Cinc propostes optaven a rebre part dels diners que la regidoria de Joventut atorga mitjançant els pressupostos participatius -anomenats “Mou! el cul!- i totes elles ho han aconseguit. Les propostes presentades i acceptades pertanyen majoritàriament a la categoria de “Cultura i creació”. Una jornada de formació en sonorització d’actes de mitjà format, un taller d’acrobàcia en terra i un taller de malabars són les tres activitats que es duran a terme d’aquesta categoria. Inicialment estava previst premiar una proposta de cada categoria però davant l’escassa participació, tots els projectes presentats podran dur-se a terme.

Pel que fa a la categoria d'”Oci”, hi haurà un taller de clown. Finalment, en l’apartat d’emancipació hi haurà una activitat anomenada “Usos etnobotànics: conèixer, aprendre i fer”. Les cinc propostes van adreçades a la franja de 19 a 30 anys. Enguany no s’ha presentat cap proposta per a joves d’entre 14 i 18 anys.

Baixa la participació i la dotació

La regidoria de la que es responsable Esteve Altozano (CiU) no aconsegueix arribar a la ciutadania com anys enrere, quan estava en mans d’ERC i es van celebrar per primera vegada els pressupostos participatius de Joventut. Aquest any han estat cinc les propostes presentades davant les onze de l’any passat. A més, la categoria dels menors de 18 anys no ha rebut ni tant sols una proposta, a diferència de les anteriors edicions.

La dotació del pressupost de la regidoria de Joventut als pressupostos participatius és de 6.000 euros, destinant 1.000 euros a cada projecte. Al només haver-hi cinc propostes, es destinaran finalment 5.000 euros en total a aquestes activitats. Així es va decidir a l’assemblea de decisió del procés celebrada el passat dijous 22 de novembre a la sala d’actes de la Federació Obrera. Les accions es duran a terme al llarg d’aquest mes de desembre i s‘informarà d’elles a través del blog del Punt Jove. El procés ha estat validat per la Comissió de Seguiment del Pla Local de Joventut, de la que formen part representants de les entitats juvenils i tècnics de la regidoria de Joventut.

La priorització de les propostes es va fer a partir d’una votació popular amb un pes del 75%. També es tenia en compte el criteri estratègic (15%) de les propostes presentades i la seva adequació a les accions prioritàries recollides al Pla Local de Joventut vigent a Molins de Rei. Per últim, hi havia un criteri de necessitats bàsiques amb un pes del 10% per aquelles accions que fessin referència als àmbits de Salut,  Treball, Habitatge, Educació o Seguretat, com a necessitats bàsiques.

Recomanacions personalitzades