El pop proper i d’autor de Balancí estrena el nou Ateneu Mulei

Ramon Cugat, sota el nom artístic de Balancí, es posa el públic a la butxaca en la seva estrena actuant sol a l’escenari. El concert era el primer acte celebrat al nou Ateneu Mulei després de la seva inauguració, i obria la segona edició del cicle Músiques Invisibles.

Ramon Cugat va transmetre el món interior que hi ha a les seves cançons // Jordi Julià

Ramon Cugat va transmetre el món interior de les seves cançons // J.Julià

Podria semblar que el nou Ateneu Mulei, més gran que abans, faria perdre encant a actes com els del cicle Músiques Invisibles, però almenys en la primera edició la proximitat ha estat la mateixa. Envoltat d’amics, i superant els contratemps amb què es trobava, Ramon Cugat superava la prova d’enfrontar-se a l’escenari en solitari. I és que, encara que Balancí sigui el seu projecte personal, fins ara sempre havia actuat acompanyat d’altres músics, perquè “sempre m’ha costat molt enfrontar-m’hi jo sol”, admet ell mateix.

En un ambient càlid, com el que ja va caracteritzar els concerts de la primera edició del cicle, Cugat va anar mostrant tot el seu repertori davant un públic tant entregat que, fins i tot, seguia demanant més cançons quan ja no n’hi quedaven més per cantar. Tot i sortir-se’n prou bé amb l’actuació en solitari, de cara al futur Cugat pretén eixamplar més “Balancí” per poder fer concerts amb una banda. Aquest és el seu projecte personal, al qual arriba “amb referents molt diversos”, i on fa “cançons senzilles, properes i directes”, com ell mateix defineix.

Sulfitos al concert especial d’estiu

L’actuació de Balancí inaugurava tant la nova seu de l’Ateneu Mulei al carrer Ponent, com la segona edició del cicle Músiques Invisibles, organitzat conjuntament pel propi Ateneu i el programa de Ràdio Molins de Rei “L’Altraveu” i amb la col·laboració de Viu Molins de Rei. Fins ara ja es coneixien les actuacions d’Empty Cage i Ual·la els dies 12 de juny i 17 de juliol respectivament, però es mantenia la incògnita de l’últim concert del cicle, el 17 de juliol.

Aquesta actuació, que serà doble, es traslladarà al Racó dels Gegants Vells. Ara, els organitzadors han fet públic qui serà un d’aquests dos grups: Sulfitos, un grup “amb música bastant ballable que aportarà el punt de festa que hi havia gent que ens demanava“, apunta Roger Castillo. Es dóna el cas que tant Balancí com Empty Cage i Sulfitos van coincidir a la passada edició del concurs Sona 9 de grups emergents (i Ual·la hi va participar a l’anterior), tot i que els guanyadors van ser Empty Cage, els protagonistes del proper concert del cicle.

Recomanacions personalitzades