El grup molinenc Balancí, seleccionat al concurs Sona 9

El projecte musical del molinenc Ramon Cugat ha arribat a la segona fase del concurs de músics emergents Sona 9. Per decidir quins dels 19 seleccionats passaran a la final es comptarà amb el vot dels internautes i del jurat del concurs.

Ramon Cugat va fer un dels discursos més recordats de la nit dels Premis Ràdio Molins de Rei 2011 // David Guerrero

El concurs que reconeix les joves promeses de la música en català podria acabar premiant a un grup molinenc. Balancí ha arribat a la segona fase del concurs Sona 9, segons ha decidit el jurat del certamen, i passarà a la tercera i última fase si queda entre els 3 grups més votats pels internautes en la pàgina de votacions del concurs o bé són un dels 6 grups seleccionats pel jurat. En aquest moment els Balancí competeixen amb 17 grups més per arribar a la final, a la qual accediran 9 grups. Les votacions populars al web del Sona 9 es poden fer fins al 22 de juliol, i les proves que hauran de passar els grups finalistes es duran a terme en directe, en diversos concerts a Figueres, Vic i Barcelona durant el setembre.

Balancí és el projecte personal del músic molinenc Ramon Cugat, que a la seva maqueta ha comptat amb la col·laboració de Jordi Montero (responsable de l’escola Triamúsica) i de Xavi Castillo. Altres músics que hi han intervingut han estat Sergi Carós (conegut musicalment com a Ed Tulipa), Miquel Bernis (que actua com a Senyor Cordills), Joan Calduch i Xavier Zapater. La maqueta va ser enregistrada a l’estudi Sintaticon de Molins de Rei.

"Després de la tempesta sempre surt el sol" és el títol de la maqueta de Balancí // Balancí

“Després de la tempesta sempre surt el sol” és el títol de la maqueta de Balancí // Balancí

Ramon Cugat defineix l’estil del seu grup de “pop bonic” (“pop d’autor” per l’organització del Sona 9), i a la maqueta explica que al seu procés creatiu “no hi ha barreres a l’hora de composar i gairebé tot és fruit de la primera idea”. Resumeix la música de Balancí com “cançó sense embuts ideal per escoltar una tarda de diumenge”.

El concurs Sona 9, creat fa 11 anys per promoure grups de recent creació que presentessin les seves maquetes, ha premiat grups que han acabat revolucionant el panorama musical català, com Manel o Els Amics de les Arts. Altres dels grups premiats en aquest certamen han pogut augmentar la seva projecció gràcies al Sona 9, i van fent les seves passes. Precisament, al cicle de concerts Músiques Invisibles que té lloc a Molins de Rei, s’hi s’han pogut veure alguns d’aquests grups guanyadors, com Estúpida Erikah o Nyandú

Recomanacions personalitzades