Torna el Músiques Invisibles amb el molinenc “Balancí”

El grup del músic molinenc Ramon Cugat, “Balancí”, obrirà aquest vespre la segona edició del cicle Músiques Invisibles, a la nova seu de l’Ateneu Mulei. “Balancí”, semifinalista del concurs Sona9 de l’any passat, acaba de publicar l’EP “Deriva”.

La segona edició s'obre amb un concert de "Balancí"

La segona edició s’obre amb un concert de “Balancí”

Després d’uns mesos de descans, el cicle Músiques Invisibles dedicat a donar veu a grups de música emergents torna amb força. Ho fa aprofitant l’atractiu de la nova seu de l’Ateneu Mulei, al carrer Ponent, el qual ofereix “més capacitat i comoditat per als assistents”, remarca Roger Castillo, membre de l’organització, que destaca el “salt qualitatiu” que s’ha aconseguit amb la decoració, el so o la llum, fruit d’“un esforç important de l’Ateneu Mulei per oferir unes condicions tècniques excel·lents”.

El que serà el primer acte del nou local després de la seva inauguració el passat cap de setmana donarà a conèixer un grup de Molins de Rei, igual com es va fer amb la primera actuació. Si el primer cop va ser el “Senyor Cordills”, àlter ego de Miquel Bernis, el que va presentar el seu repertori, avui serà el torn de “Balancí”, projecte personal de Ramon Cugat. El grup va ser seleccionat per al concurs Sona 9 de l’any passat amb la seva maqueta “Després de la tempesta sempre surt el sol“, on comptava precisament amb la col·laboració de Miquel Bernis, entre d’altres.

Ara, a les cinc cançons que conformaven aquella maqueta se n’han de sumar cinc més acabades de sortir del forn. El grup de “pop bonic i cançons de tarda de diumenge” -segons s’autodefineix- va publicar, el 14 de maig passat, un nou EP titulat “Deriva”, disponible per escoltar i comprar a través d’internet.

Petites novetats

La segona edició del cicle Músiques Invisibles, que compta amb la col·laboració de Viu Molins de Rei, està organitzat conjuntament entre l’Ateneu Mulei i el programa L’Altraveu de Ràdio Molins de Rei. A través de la ràdio es retransmet íntegrament el concert, com l’any passat però amb algunes novetats per “ajudar a consolidar-lo, tot mantenint el mateix esquema de la primera edició”, afirma Roger Castillo, membre del Mulei que fins la temporada passada dirigia L’Altraveu. Una d’elles és que s’avança l’inici del concert a les 20:45, “per adaptar-lo al programa de ràdio”, que acaba a les 10 de la nit. També “s’enforteix la difusió” retransmetent en streaming les actuacions a partir del proper concert a través de Viu Molins de Rei, on també es podrà veure el vídeo d’algunes de les cançons.

Les properes actuacions del cicle seran els dies 12 de juny -amb Empty Cage-, 3 de juliol -amb Ual·la-, i 17 de juliol, dia en què es tancarà aquesta segona edició amb dues actuacions encara per determinar. Aprofitant que ja es trobaran en ple estiu, el concert de final de temporada serà “més festiu”, des d’un espai que queda ben a vora tant del nou com del vell Mulei: el Racó dels Gegants Vells, la qual cosa permetrà “portar les músiques invisibles al carrer”, i així donar a conèixer a encara més gent aquests grups emergents.

Recomanacions personalitzades