Les farmàcies de guàrdia avancen l’horari de tancament a les 11 de la nit

Els farmacèutics de Molins de Rei han decidit avançar l’horari de tancament del torn de guàrdia a les 11 de la nit. A més, l’horari d’obertura es retarda fins a les nou del matí. La decisió es va prendre a mitjans d’agost amb el vistiplau del Col·legi de Farmacèutics.

Una farmàcia al carrer Pi i Margall de Molins de Rei // Jose Polo

Una farmàcia al carrer Pi i Margall de Molins de Rei // Jose Polo

La farmàcia que fa el servei de guàrdia a Molins de Rei ja no tanca a les 12 de la nit. Des del passat 14 d’agost, les farmàcies que ofereixen el servei de manera rotativa han avançat l’horari de tancament a les 11 de la nit. Així doncs, s’avança una hora l’horari de finalització del servei farmacèutic. Aquesta reducció de l’horari de guàrdia es produeix tot just un any després de l’eliminació de l’atenció farmacèutica durant tota la nit coincidint amb el tancament nocturn del CAP La Granja.

La decisió va sorgir dels farmacèutics locals i va ser presentada al Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, que va aprovar la sol·licitud. Va ser llavors, amb la mesura ja a punt per posar en marxa, quan es va informar a l’Ajuntament, en ple mes d’agost, quan el consistori estava funcionant a mig gas. S’ha repetit, d’aquesta manera, la mateixa actitud que els farmacèutics van tenir fa un any, quan totes les alarmes van sonar a l’Ajuntament davant l’eliminació del servei de guàrdia durant la nit sense que ningú del consistori tingués constància fins una setmana després.

L’alcalde, Xavi Paz, en declaracions a Viu Molins de Rei critica que la Generalitat, a qui també s’ha notificat el canvi d’horari, no s’hagi posat en contacte amb l’Ajuntament. “És una deixadesa de les seves funcions per part de la Generalitat, no hi ha ni lleialtat ni diàleg”, lamenta l’alcalde, que fa un any va portar al Parlament de Catalunya la queixa pel tancament nocturn de les farmàcies.

Sense servei de 11 de la nit a 9 del matí

No només s’ha avançat l’hora de tancament de la farmàcia de guàrdia. A més, l’horari d’inici de la guàrdia s’endarrereix una hora, fins a les nou del matí, el que a la pràctica suposa deixar de prestar servei a primera hora dels laborables ja que a aquella hora obren les seves portes amb normalitat la majoria de farmàcies molinenques.

Aquest canvi en els horaris suposa tornar a apropar-se als objectius dels farmacèutics ja plantejats fa un any, quan es va eliminar el servei entre les 12 de la nit i les 8 del matí. Inicialment la proposta del Col·legi de Farmacèutics era tancar a les 10 de la nit i obrir a les 8 del matí. Després de la pressió de l’Ajuntament i la plataforma Molins contra les retallades es va aconseguir allargar de 10 a 12 de la nit, però ara es torna a donar una passa enrere i els farmacèutics tanquen una hora abans i obren una hora més tard.

Recomanacions personalitzades