Les farmàcies de guàrdia tancaran finalment a les 12 de la nit

El servei de farmàcia de guàrdia que inicialment s’havia retallat fins les 10 de la nit s’ha ampliat fins a les 12, ampliant l’horari previst inicialment pel Col·legi de Farmacèutics. Tot i això, Molins de Rei continua sense servei farmacèutic entre les 12 de la nit i les 8 del matí.

Una farmàcia al carrer Pi i Margall de Molins de Rei // Jose Polo

Els farmacèutics de la vila no han fet marxa enrere, però si que han donat un pas enrere. Des de l’1 de novembre, l’horari de farmàcies de guàrdia és fins a les 12 de la nit, enlloc de fins a les 10 de la nit, com ha estat des de l’1 d’octubre, quan el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona va decidir, sense consultar-ho amb l’Ajuntament, l’eliminació del servei nocturn de farmàcies de guàrdia.

Aquesta decisió s’ha pres després d’un acord al que han arribat l’Ajuntament i els farmacèutics de la vila. Dies després de la reducció d’horari, el representant dels farmacèutics de Molins de Rei i els màxims responsables del consistori van reunir-se i va sorgir la possibilitat d’ampliar l’horari unes hores. Els farmacèutics van acceptar ampliar de 10 a 12 de la nit el servei i així ho fan des de dimarts passat.

D’aquesta manera, el servei de guàrdia és de 8 del matí a 12 de la nit de dilluns a diumenge. Continua el buit existent des de l’1 d’octubre entre la mitjanit i les 8 del matí degut a l’eliminació del servei d’urgències nocturnes al CAP La Granja.

Des de l’Ajuntament es valora el pas fet pels farmacèutics però ho continuen considerant “del tot insuficient” i asseguren que seguiran amb el seu pla per reivindicar i recuperar el servei de guàrdia de farmàcia les 24 hores del dia. Per això, el PSC entrarà en els propers dies una moció al Parlament de Catalunya, com ja va fer ERC fa dues setmanes.

Disculpes del Col·legi de Farmacèutics

La reducció de l’horari de les farmàcies de guàrdia fins a les 10 de la nit es va fer efectiu l’1 d’octubre, però l’Ajuntament no va tenir constància fins 10 dies després, el que va provocar una gran malestar a la Casa de la Vila. Més encara quan la nit del 10 d’octubre l’alcalde, Xavi Paz, havia estat donant la cara a l’assemblea de Molins contra les retallades i va assegurar no saber res del tancament de les farmàcies de guàrdia. El retard en la comunicació va provocar la queixa de l’Ajuntament, que va amenaçar amb emprendre accions legals, i des del Col·legi de Farmacèutics s’ha contestat amb una carta de disculpes, segons ha pogut saber Viu Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades