Desarticulat el grup que va robar dues vegades a l’estanc de la plaça de l’Ajuntament

Els Mossos d’Esquadra han detingut a sis membres d’un grup molt actiu especialitzat en robatoris a estancs de l’àrea metropolitana de Barcelona. Entre els 24 robatoris que se’ls imputen hi ha el doble robatori a l’estanc de la plaça de l’Ajuntament de Molins de Rei.

Els lladres van trencar la reixa per accedir a l’interior de l’estanc // Josep Ferrer

Eren un grup altament especialitzat en robatoris a estancs. Els Mossos d’Esquadra els imputen 24 robatoris amb força a diferents establiments de l’àrea metropolitana de Barcelona i un robatori amb violència en un domicili de Granollers en els últims dos mesos i mig. La policia calcula que haurien sostret tabac, que posteriorment haurien venut a petits receptadors, per un valor de 100.000 euros.

Entre els robatoris que van dur a terme es troba el doble robatori a l’estanc de la plaça de l’Ajuntament: la primera vegada va ser el 28 de maig, quan van dur a terme un sorollós robatori però també molt ràpid. Vuit dies després, encara sense temps per canviar la reixa forçada en el primer robatori, el mateix grup va repetir objectiu i es van endur el mateix botí: caixes de tabac i el que hi havia a la màquina registradora.

El grup, format per sis membres, actuava sempre de nit, utilitzant cotxes d’alta gamma prèviament sostrets que estacionaven en diversos llocs de Barcelona per poder-los utilitzar en qualsevol moment, o fins i tot com a vehicles de fugida en cas de ser detectats per la policia. Actuaven a tota l’àrea metropolitana de Barcelona. A més de Molins de Rei, estancs de Sant Andreu de la Barca i Sant Just Desvern van patir els robatoris de la banda desarticulada. De fet, en una mateixa nit haurien robat en almenys tres locals, la qual cosa demostrava que tenien un grau d’especialització molt elevat ja que es desplaçaven d’un estanc a un altre de manera molt ràpida.

Forçaven les persianes i anaven a pel tabac

El grup desarticulat actuava de manera molt organitzada i amb gran rapidesa // Mossos d’Esquadra

Tots els robatoris seguien el mateix modus operandi: forçaven les persianes dels establiments comercials, utilitzant el mètode d’obrellaunes, i després trencaven amb malls les portes de vidre. Un cop a l’interior, un dels membres forçava la màquina registradora, i l’altre es dirigia al magatzem per sostreure les caixes de tabac. A l’exterior es quedava la resta del grup fent tasques de vigilància i carregant el vehicle. Aquesta distribució de feines comportava una actuació molt ràpida, per fugir abans de que la policia fos alertada.

Són sis homes els detinguts. Tots ells de nacionalitat espanyola, amb domicili a Barcelona i d’edats compreses entre els 25 i els 33 anys, excepte un d’ells, que és menor. Entre tots acumulen 104 antecedents policials. Tres dels detinguts ja han ingressat a la presó, dos han quedat en llibertat amb càrrecs i el menor ha ingressat a un centre de menors. Els Mossos també han detingut a dos receptadors que es dedicaven a vendre la mercaderia sostreta al detall en alguns llocs de Barcelona.

Fre a l’onada de robatoris

La desarticulació de la banda que va robar dues vegades a l’estanc de la plaça de l’Ajuntament suposa el segon cop als grups de lladres que estaven fent augmentar la percepció d’inseguretat a Molins de Rei durant els últims dos mesos. La setmana passada, els Mossos van detenir a dos lladres als quals se’ls relaciona amb cinc robatoris a bars, amb un mètode molt similar al emprat per la banda que robava estancs.

Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana han establert un dispositiu conjunt especial de seguretat des del passat 25 de juny amb patrullatges conjunts, punts de controls identificatius a diversos barris en les franges horàries dels robatoris i patrullatge amb vehicles camuflats. L’operatiu es mantindrà actiu durant tot el mes de juliol.

Recomanacions personalitzades