Detinguts dos lladres que havien robat a diversos bars de Molins de Rei

Els Mossos d’Esquadra van detenir al barri del Canal a dos joves per cinc robatoris a bars de Molins de Rei. Anaven amb una barra de ferro per forçar les persianes. Els detinguts acumulaven catorze detencions per robatoris amb força a l’interior d’establiments.

Una barra de ferro, guants i dues lots era tot el que portaven els dos detinguts // Mossos d’Esquadra

L’onada de robatoris patits per diversos bars de Molins de Rei durant les nits de les últimes setmanes podria haver arribat a la seva fi. El passat dimarts 3 de juliol van ser detingudes dues persones per una patrulla dels Mossos que vigilava el barri del Canal amb un vehicle camuflat de paisà davant els nombrosos robatoris registrats recentment.

Els Mossos van detectar al carrer Ferran Agulló a dos joves que vestien roba esportiva i que caminaven molt ràpidament, portaven una barra de ferro -tipus pota de cabra- i guants de treball a les mans. Per si això no era prou eloqüent, la seva actitud era nerviosa i de vigilància, segons apunten fonts policials. Els agents els van aturar i identificar. En el escorcoll també els van trobar dues lots.

Els detinguts són Xhoni B., de 24 anys, i Nazif T., de 21 anys. Tots dos són de nacionalitat albanesa i veïns de l’Hospitalet de Llobregat. Els mossos els relacionen amb quatre robatoris amb força a bars de Molins de Rei i un cinquè robatori en grau de temptativa. Els dos joves, amb múltiples antecedents per robatoris amb força a establiments, acumulen 14 detencions. Van ser traslladats a les dependències policials dels Mossos d’Esquadra a Sant Feliu de Llobregat.

La mateixa nit de la detenció, el passat dimarts, els dos detinguts havien intentat robar a un bar del carrer Menéndez Pelayo. Van forçar la persiana metàl·lica del bar però en aquest cas no van arribar a consumar el robatori.

Dispositiu especial per frenar l’onada de robatoris

El Frankfurt Molins, sense persiana, va patir el trencament dels vidres // Jose Polo

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han establert un dispositiu conjunt especial de seguretat des del passat 25 de juny per evitar els robatoris d’aquest tipus. Des de fa uns dies, els dos cossos policials realitzen patrullatges conjunts, punts de controls identificatius a diversos barris en les franges horàries dels robatoris i també realitzen patrullatge amb vehicles camuflats, com el que va donar la detenció dels dos lladres com a resultat. L’operatiu es mantindrà actiu durant tot el mes de juliol.

El desplegament policial s’ha realitzat davant els nombrosos robatoris registrats sempre seguint el mateix modus operandi: de nit, molt ràpids, sempre a bars i utilitzant el mètode de la palanca per forçar la persiana dels establiments. Un cop a dins, tenien especial predilecció per les màquines escurabutxaques. El barri del Canal en les últimes setmanes acumulava robatoris al Frankfurt La Bona Vida, el Frankfurt Molins i La Bodeguilla. A la Riera Bonet, el Bar Riera també va ser víctima de robatoris i a La Granja, la cerveseria La Qeva va patir dos robatoris idèntics en una setmana. Tot i això, els Mossos només imputen als dos detinguts quatre robatoris. Per tant, queden sense resoldre encara alguns dels que s’han realitzat durant les últimes setmanes als diferents bars de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades