La Generalitat reitera que el nou Lluís de Requesens estarà llest el setembre del 2016

Josep Maria Pérez, director de serveis territorials d’Ensenyament, assegura durant una visita a les obres del nou Lluís de Requesens que l’equipament “estarà llest” abans del 15 de setembre de 2016. Des de l’Ajuntament de Molins de Rei se n’alegren de la “lleialtat institucional” de la Generalitat en aquest tema. 

Representants de la Generalitat i l'Ajuntament durant la visita d'obres // Jose Polo

Representants de la Generalitat i l’Ajuntament durant la visita d’obres // Jose Polo

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Molins de Rei reiteren que el nou institut Lluís de Requesens entrarà en funcionament per a l’inici del curs 2016-2017. Després que el consistori comencés la seva part de les obres just abans de l’inici de la passada campanya electoral, la Generalitat de Catalunya també ha començat els seus treballs sobre el terreny que han de traslladar el centre de secundària al barri del Canal.

“L’institut ha d’estar llest quan comenci el curs el 15 de setembre del 2016”, ha afirmat amb rotunditat el director de serveis territorials del departament d’Ensenyament de la Generalitat, Josep Maria Pérez. “Les obres han d’acabar a temps per facilitar el trasllat de l’edifici vell a l’edifici nou”, ha reiterat. “Avui en dia les construccions són ràpides, normalment tots els problemes són abans que comencin les obres”, ha argumentat el representant de la Generalitat. Alguns partits polítics de l’oposició, com ERC, han dubtat del compliment dels terminis d’aquestes obres.

“Estem molt satisfets perquè les obres de l’institut segueixen el ritme que vam dir”, ha indicat l’alcalde en funcions, Joan Ramon Casals (CiU). “Vam posar molt d’esforç al principi de la passada legislatura”, ha assegurat Casals durant una visita a les obres. Per la seva banda, el regidor d’Educació en funcions, Xavi Paz (PSC), ha assegurat que amb l’inici de les obres per part de la Generalitat “s’esvaeix qualsevol dubte sobre la lleialtat institucional i la sinergia que hi ha hagut entre Generalitat i Ajuntament” per aconseguir el nou institut. Després que l’Ajuntament iniciés les obres, durant algunes setmanes els treballs s’havien aturat esperant que la Generalitat comencés la seva part de la construcció.

Ara queden 13 mesos d’obres per endavant per construir unes instal·lacions amb 4.707 metres quadrats que serviran per donar servei a quatre línies d’ESO i dos de batxillerat. Una construcció de dues plantes amb un total de 40 classes per tots tipus d’usos. La Generalitat invertirà 4,31 milions d’euros en l’execució de l’obra que se sumen als 432.000 de la redacció dels projectes i als 500.000 ja aportats per l’Ajuntament de Molins de Rei per urbanitzar l’entorn.

Recomanacions personalitzades