Comencen les obres del nou institut Lluís de Requesens

Les obres d’adequació dels terrenys on es construirà el nou institut de secundària Lluís de Requesens s’han iniciat. Ho han fet in extremis, l’últim dia que els polítics podien fer rodes de premsa abans de la convocatòria de les eleccions muicipals.

Un treballador observa com un company amb el tractor // Jose Polo

Un treballador observa com un company amb el tractor // Jose Polo

La jornada prèvia a la publicació del decret de convocatòria de les eleccions municipals, que surt al BOE del 31 de març, o el que és el mateix, l’últim dia on és legal que els ajuntaments convoquin rodes de premsa abans d’entrar en el període de precampanya, el govern municipal va presentar l’inici de les obres del nou institut de secundària de Molins de Rei, el renovat IES Lluís de Requesens.

No es va donar informació nova però les càmeres van poder registrar els primers treballs que han d’acabar el setembre de 2016. “Avui han començat les obres del nou institut i això és una gran noticia per Molins de Rei”, va assegurar l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), content. L’alcalde s’ha implicat de forma especial per aconseguir que això fos una realitat i titllava la notícia de l’inici de les obres com “una de les millors dels últims anys”“Al setembre del 2016 hem de tenir un nou institut que pugui acollir l’increment d’alumnes que ara tenim en el curs de cinquè de primària”, confirmava el regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC). Evidentment, la importància és majúscula.

Aquesta primera fase d’obres, que serà executada per Roig Construccions, és la que correspon a l’Ajuntament de Molins de Rei i servirà per preparar el terreny i el camí per que es pugui fer correctament la construcció del nou recinte. La inversió total és de 500.000 euros, incloent-hi la remodelació del carrer Felip Canalias, l’habilitació d’una bossa d’aparcament provisional, la instal·lació d’un nou transformador elèctric i la implantació dels horts urbans que es van pactar amb Iniciativa. “Tot està anant en funció del que teníem previst”, certificava Casals.

“Sentim molta satisfacció perquè l’inici de les obres certifica que l’Ajuntament ha fet tot el possible perquè la Generalitat fes realitat una necessitat de Molins de Rei i també pel bon resultat de les negociacions” indicava Paz.

L’obra tindrà un pressupost total de gairebé 5,5 milions d’euros aproximadament. D’aquests, 4,5 aniran a càrrec de la Generalitat, que s’encarregarà de l’execució. El nou institut serà de 4.707 metres quadrats.

Recomanacions personalitzades