Els castells de foc tornen a tancar la Festa Major

Dos castells de foc s’han llençat alhora des de la plaça de l’Ajuntament i des de la plaça del Palau. Després d’anys de canvis pel que fa al final de festa, els focs artificials han tornat per tancar la Festa Major.

Imatge del castell de focs // Ajuntament de Molins de Rei

Coets i explosions de colors han adornat el cel nocturn per concloure la Festa Major de Sant Miquel de l’any 2020. La pirotècnia, que ha durat uns 10 minuts ha tret el mal sabor de boca que va deixar el desconcertant final de festa de l’any passat. D’aquesta manera, Molins de Rei acomiada una modesta Festa Major marcada per actes amb aforament limitat i la manca de les bèsties de foc en el context de la pandèmia del coronavirus.

Els focs artificials han començat puntuals a les nou del vespre del dia de Sant Miquel, precedit per tres coets a tall d’avis. La pirotècnia s’han llençat des de la plaça de l’Ajuntament i des de la plaça del Palau. Els dos castells de foc han alternat les mateixes seqüències de coets: mentre l’Ajuntament s’encenia, el Palau parava i viceversa. Hi ha hagut moments on espurnes daurades, vermelles, verdes i roses ha lluït alhora en els dos punts.

L’Ajuntament ha mantingut secreta la localització dels castells de foc fins a l’últim moment amb l’objectiu que els veïns veiessin l’espectacle des dels seus balcons i terrasses. D’aquesta manera, s’han evitat aglomeracions al carrer.

Castell de foc per una Festa Major excepcional

Després d’anys buscant mètodes per tancar la Festa Major, el castell de foc ha tornat per concloure una de les festes de Sant Miquel més estranyes que es recorden.

Han estat les primeres festes en anys sense el Camell, les bèsties de foc o els concerts a la plaça de la Llibertat, tot per evitar aglomeracions per la pandèmia del coronavirus. Per això, tots els actes s’han fet en espais on es pugui controlar l’aforament i traçar els assistents en cas de detectar algun positiu.

Imatges: Rut Font

Recomanacions personalitzades