El risc de rebrot de la Covid s’estabilitza a Molins de Rei

En una setmana, el risc de rebrot al municipi ha disminuït 15 punts i se situa en risc moderat, fregant el baix. A més, el 76% de la població ja està totalment vacunada.

Evolució del risc de rebrot a Molins de Rei // Generalitat de Catalunya

Les últimes dades del departament de Salut de la Generalitat -que fan referència al període comprès entre el 21 i el 27 de setembre- mostren una lleugera disminució en el risc de rebrot respecte al període anterior. Concretament s’ha reduït 15 punts i se situa en 67, és a dir, en risc moderat.

Aquestes xifres que mostren que la situació del virus s’estabilitza cada cop més a Molins de Rei; una dada positiva tenint en compte que actualment s’està celebrant la Festa Major al municipi, que finalitza el pròxim tres d’octubre.

A més, en els darrers set dies també ha disminuït la velocitat de propagació del virus, l’anomenada RT: ha passat d’un 1,33 a un 1,24. Tot i això, encara es troba per sobre de l’1, el llindar que els epidemiòlegs fan servir per determinar que la pandèmia comença a retrocedir.

Es mantenen el nombre de positius i la incidència acumulada

El nombre de noves persones contagiades per Covid al municipi s’ha mantingut exactament igual en els últims set dies. Ara mateix hi ha 7 casos, tot i que també s’ha de tenir en compte que s’han fet menys proves diagnòstiques: 19 menys.

El que també s’ha mantingut igual és la incidència acumulada, que recull el nombre de casos nous que hi ha hagut en els darrers set dies i permet estimar quantes persones poden encomanar la malaltia. Actualment és de 26,57 casos per cada 100.000 habitants. El ministeri de Sanitat i el Centre Europeu per al Control de Malalties determinen que el màxim abans de considerar-se preocupant han de ser 150 casos per cada 100.000 habitants. Per tant, la xifra registrada actualment a Molins de Rei és molt llunyana a ser determinant.

El 76% de la població està totalment vacunada

Les dades de Salut també mostren que a Molins de Rei ja hi ha un 76% de la població amb la pauta de vacunació completa. Aquesta dada augmenta setmana rere setmana, però cada vegada ho fa a un ritme més lent. Cal tenir en compte, a més, que algunes de les persones que es troben en aquest grup és perquè només han necessitat una punxada; sigui per haver passat la Covid-19 o perquè se’ls hi ha administrat un producte monodosi com la vacuna Janssen. La xifra de vacunats amb ambdues dosis és de 68,8%.

Actualment, a més, hi ha 20.590 molinencs i molinenques vacunats amb la primera dosi, el que suposa un 77,8% del total d’habitants de Molins de Rei. I hi ha 18.213 inoculats amb la segona. Els habitants del municipi amb la pauta completa de vacunació arriben, però, als 20.118.

Evolució de la vacunació a Molins de Rei // Generalitat de Catalunya

A més, cal destacar que s’han començat a vacunar a algunes persones amb una tercera dosi de la vacuna, concretament a 72. Segons el ministeri de Sanitat, estan rebent una nova dosi les persones amb un risc elevat que es produeixi una resposta immunitària inadequada a la pauta convencional.

Si s’observen les xifres que mostra el mapa del Biocomsc de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), elaborat pel molinenc Toni Sanclement, i que recull dades de vacunació més recents a l’àrea bàsica de Salut de Molins de Rei -que també inclou el Papiol-, la xifra de vacunats amb la primera dosi és de 23.773 persones i de 20.863 amb la segona.

El ritme de vacunació, per tant, s’ha alentit considerablement, ja que si comparem aquestes xifres amb les de fa dues setmanes, només hi ha 291 persones més vacunades amb la primera dosi i 425 més amb la segona. Fa un mes, comparant el mateix període de diferència, hi havia un augment d’unes 850 persones vacunades.

Recomanacions personalitzades