Aixequen una part de l’avinguda Barcelona ja reformada pels subministraments d’un nou bloc de pisos

Una actuació d’Endesa ha obligat a tornar a aixecar el carrer en un tram ja reformat de l’avinguda Barcelona. La Plataforma de Veïns de la Carretera lamenta que l’Ajuntament no els ha informat d’aquesta nova intervenció, quan es va comprometre a comunicar totes les que es fessin d’ençà que van finalitzar les obres fa més d’un any.

Una intervenció d’Endesa ha provocat que els carrers s’hagin aixecat de nou // Jose Polo

Viu Molins de Rei és possible gràcies a la seva comunitat de socis i sòcies

Una intervenció d’Endesa per fer arribar subministrament elèctric a un nou edifici situat a un tram ja reformat de l’avinguda Barcelona ha provocat que s’hagi de tornar a aixecar part del carrer -concretament la zona de la vorera- només un any i mig després de la finalització de les obres.

Fonts de l’Ajuntament expliquen a Viu Molins de Rei que “Endesa és ara quan té la necessitat de fer una nova instal·lació des del transformador ubicat a l’avinguda Barcelona número 21 que, suposadament, abans no era necessària. Han demanat permís al tècnic d’instal·lacions de l’Ajuntament i s’ha concedit perquè es considera adient“. El consistori, a més, es justifica assegurant que “aquestes obres es concedeixen per petició d’un particular per donar corrent a una nova edificació, cosa que quan es van realitzar les obres a la carretera es desconeixia“. Concretament, la nova edificació està situada on estava l’antiga ferreteria Ustrell.

Tot i que la intervenció s’està realitzant per petició d’un privat, i Endesa es compromet a reparar tots els desperfectes que s’ocasionin a la via pública, el veïnat de la carretera no veu amb bons ulls que s’hagin fet aquestes obres sense previ avís.

La Plataforma de Veïns de la Carretera acusa l’Ajuntament d’incomplir el seu acord de comunicació

Un dels membres de la Plataforma de Veïns de la Carretera, Agustí Lloberas, assegura a aquest mitjà que el veïnat està molt molest i que l’opinió generalitzada és que “la situació és excessiva”; i és que lamenten que només un any i mig després de la finalització del primer tram de les obres ja s’hagi aixecat de nou el carrer. “Si ha estat per necessitat de servei i no hi ha més remei, d’acord. Però que es comprometin a reposar les rajoles que s’han trencat i que no es noti que s’ha fet una intervenció“. Teòricament, els responsables de les obres ho deixaran tot tal com estava abans, segons el consistori.

Els veïns lamenten que l’Ajuntament no els hagi informat d’aquesta intervenció // Jose Polo

El que més preocupa als veïns, però, no és aquesta reforma concreta sinó el fet que l’Ajuntament no hagi notificat aquestes obres a la plataforma, quan hi havia un acord de comunicació. “Teníem un compromís amb el consistori perquè ens mantinguessin informats de totes les intervencions que es fessin, fossin quines fossin, i no ens han dit absolutament res“, lamenta Lloberas.

A més, en representació de la plataforma veïnal, Agustí Lloberas també reclama més informació sobre quan, finalment, s’iniciaran les obres del nou tram de la carretera -el que va des de la plaça de la Bàscula fins al Parc de la Mariona-. Tot i que estava previst que comencessin abans del 2021, és possible que es traslladin al gener del 2022, tal com va explicar l’alcalde Xavi Paz en l’entrevista realitzada per Viu Molins de Rei.

Carretera avinguda de Barcelona
Tram de La Carretera no reformat // Arxiu — Anna Bermejo

I és que la reforma de les avingudes Barcelona i València és, ara per ara, una intervenció a mig fer. El tram que hi ha després de la plaça de la Bàscula en direcció a Sant Feliu de Llobregat continua esperant un canvi de cara que a altres poblacions per on travessa l’antiga N-340 està fet des de fa anys. Un fet que emprenya una part del veïnat que viu en aquest tram on d’altra banda, també hi ha solars disponibles per a la construcció de noves edificacions.

Recomanacions personalitzades