La segona fase de la reforma de la Carretera arrencarà abans d’acabar el 2021

L’alcalde, Xavi Paz, ha respost així a les crítiques de part del veïnat de les avingudes Barcelona i València que, en un reportatge publicat fa uns dies a Viu Molins de Rei, es queixava que no hi havia cap data prevista d’inici de les obres.

Carretera avinguda de Barcelona
El segon tram a reformar de l’Avinguda Barcelona va des de la plaça de la Bàscula fins al Parc de la Mariona // Anna Bermejo

El segon tram de la Carretera que s’havia de reformar, i que va des de la plaça de la Bàscula fins al Parc de la Mariona, començarà a canviar d’aspecte abans d’acabar el 2021. Així s’hi ha compromès l’alcalde, Xavi Paz, que en declaracions a Viu Molins de Rei ha explicat que s’està aprovant el projecte executiu de les obres i que abans d’acabar l’any ja podran arrencar les primeres actuacions.

Paz també ha garantit que la reforma completa del segon tram de les avingudes Barcelona i València estarà enllestida abans d’acabar el mandat: “Sempre ho hem dit”. L’alcalde ha respost així a les queixes que part del veïnat de la zona expressava en un reportatge que Viu Molins de Rei va publicar fa uns dies. De fet, el màxim responsable municipal també ha confirmat a aquest mitjà que estan en converses amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) perquè limitin els vehicles pesants a la zona.

Senyals de limitació al pont de Quatre Camins

I és que allunyar els vehicles de gran tonatge de la Carretera és una altra de les grans reclamacions del veïnat per reduir la contaminació acústica. Segons Paz, el ministeri hauria de col·locar una senyalització de limitació de vehicles de gran tonatge al pont de Quatre Camins per evitar que aquest tipus de vehicles fessin servir la Carretera com a via de pas per arribar al polígon El Pla. L’alcalde, però, admet que encara no sap quan es produirà, ja que és una decisió que depèn del ministeri.

Reduir la velocitat a 20km/h a tot el tram de la Carretera és també una petició dels molinencs que viuen a la zona per mitigar la contaminació acústica a la via. Paz, però, descarta que la limitació a 20km/h es pugui fer efectiva a tot el tram: “Podria ser conflictiu limitar a 20km/h la velocitat a la Carretera i provocar embussos”, ha justificat. Tot i així, ha avançat que el compromís del consistori és “limitar la velocitat a 30km/h a tot el municipi i en conseqüència a la Carretera”.

Plans per esponjar el trànsit a la Carretera

Paz també confia que la segona fase d’urbanització del barri de Les Guardioles, que ha de començar el segon semestre del 2021 i que ha d’habilitar un nou vial de connexió entre el carrer Riera Bonet i Nostra Senyora de Lourdes –al barri de l’Àngel–, serveixi per esponjar el trànsit a la Carretera de manera indirecta, ja que així es prioritzarà el carrer Llobregat fins arribar al carrer del Pla, on ja s’han col·locat dues rotondes per garantir més fluïdesa en el trànsit.

De fet, el batlle ha explicat que tot plegat està relacionat també amb la continuïtat del mateix carrer del Pla, des d’on es preveu fer un nou vial que, passant per darrere l’institut Lluís de Requesens i de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda, connecti amb el carrer Raseta i suposi una entrada alternativa al barri del Canal.

Alternatives a la manca de zones de càrrega i descàrrega

Pel que fa a les queixes dels comerciants de la Carretera que, en el reportatge de Viu Molins de Rei, criticaven la falta d’estacionament, Paz insisteix que el projecte de remodelació de les avingudes Barcelona i València “va ser escollit en un procés participatiu en què justament es va voler prioritzar el vianant amb voreres més amples”.

Tot i així, en relació amb la manca de zones de càrrega i descàrrega, Paz creu que la reforma del passeig Pi i Margall pot suposar un guany en aquest aspecte: “La nostra proposta és que un dels actuals sentits de circulació del passeig Pi i Margall es transformi en un espai de càrrega i descàrrega i de places d’aparcament temporals per a clients”.

De fet, el govern municipal ja va presentar fa uns mesos aquesta proposta al veïnat i Paz explica que els comerciants de la zona ho van veure amb bons ulls. “Amb aquestes places de zona de càrrega i descàrrega també podríem alliberar les dues que hi ha a la plaça de la Creu”, detalla l’alcalde.

“La voluntat és anar prenent mesures perquè les avingudes Barcelona i València siguin una zona molt més pacificada”, conclou Paz.

Contingut relacionat:

Recomanacions personalitzades