Vicenç Fernández batejarà una plaça del barri del Canal

El ple municipal del mes de juliol aprova per unanimitat la proposta de l’associació veïnal del barri del Canal de posar-li el nom de Vicenç Fernández -històric president de l’associació que va morir l’any passat a causa de la Covid-19– a una plaça de la barriada molinenca.

Veïns del Canal demanen un lloc per recordar a Vicenç Fernandez
Aquesta plaça del barri del Canal portarà el nom de Vicenç Fernandez // Anna Bermejo

El ple municipal del mes de juliol va aprovar en bloc la proposta de designar una plaça del barri del Canal de Molins de Rei a la figura de Vicenç Fernández, històric president de l’associació de veïns i un gran defensor del barri.

Vicenç Fernández va morir als 77 anys al març del 2020 víctima de la Covid-19, però fins el darrer moment de la seva vida va ser un lluitador incansable pel benestar de la barriada, també coneguda com a Incresa. Va ser el president de la seva associació veïnal durant una quinzena d’anys i, després de deixar la presidència, hi va seguir vinculat i treballant.

Un any després de la seva mort, l’associació de veïns del barri va presentar una instància a l’Ajuntament per demanar que el nom de Fernández bategés una plaça situada a la mateixa barriada. Concretament, l’espai que hi ha entre el local de l’associació veïnal i el Centre Cívic Pont de la Cadena; un lloc que no compta amb cap nom. La instància es va presentar juntament amb unes 350 signatures de veïns i veïnes que recolzaven la proposta; i finalment el consistori ha donat resposta a la petició i aquesta plaça portarà el nom de Vicenç Fernández.

Els membres del ple van lloar la figura de Vicenç Fernández

Durant el ple, Jessica Revestido com a regidora de Moviments Veïnals, va ser l’encarregada d’exposar l’expedient de la proposta que es duia a votació, i va aprofitar per posar en valor la figura de Vicenç Fernández. “No podíem deixar de banda aquesta demanda de posar-li el seu nom a una plaça, és una forma de retre-li memòria i de retornar-li tot el que ha fet per nosaltres“, explicava Revestido.

També els representants d’ERC Molins, Molins Camina Podem i Molins en Comú van voler dedicar-li unes paraules a l’històric president de l’associació de veïns del Canal, i la representant de la Cup Molins, Estefania Castillo, va llegir un escrit de l’exregidor del barri, Asier Baiona, en homenatge a la figura de Fernández.

El primer tinent d’alcalde Ramon Sánchez va destacar el fet que Vicenç Fernández “va ajudar a tots els molinencs a conèixer el barri del Canal” i l’alcalde Xavi Paz, per la seva banda, va confessar que “el moviment veïnal de Molins de Rei té molts noms, però un d’ells és el de Vicenç Fernández.”

Imatge d’arxiu de Vicenç Fernández // Dan Costa — Ajuntament de Molins de Rei

El ple va aprovar per unanimitat la proposta de posar-li el nom de Vicenç Fernández a aquesta plaça del barri del Canal, i Paz assegurava que ja es troben treballant en retre-li un nou homenatge a la seva figura quan es disposi de la placa de la plaça amb el seu nom. Des de l’associació de veïns, representada per un dels seus membres Gustavo Vigo, van voler “agrair a tots les paraules que han recordat tan sanament a Vicenç, qui durant els darrers vint anys ha estat l’ànima de la nostra entitat” en la seva intervenció al ple.

Recomanacions personalitzades