Els veïns del barri del Canal volen una plaça amb el nom de Vicenç Fernández

L’associació de veïns de la barriada de Molins de Rei ha presentat una instància a l’Ajuntament per demanar que un espai del barri porti el nom de Vicenç Fernández, històric president de l’associació que va morir l’any passat a causa de la Covid-19.

Veïns del Canal demanen un lloc per recordar a Vicenç Fernandez
Veïns del Canal demanen un lloc per recordar a Vicenç Fernandez // Anna Bermejo

L’associació de veïns del barri del Canal de Molins de Rei ha presentat una instància a l’Ajuntament per demanar que el nom de Vicenç Fernández bategi una plaça situada a la mateixa barriada. Concretament es tracta de l’espai que hi ha entre el local de l’associació veïnal i el Centre Cívic Pont de la Cadena; un lloc que actualment no compta amb cap nom.

La instància es va presentar juntament amb les signatures d’uns 350 veïns que volen homenatjar d’aquesta manera a l’històric president de l’associació de veïns, que va morir al març del 2020 víctima del coronavirus. Actualment es troben a l’espera d’una resposta per part del consistori.

“Era l’ànima de l’associació perquè es passava més temps allà que a casa seva”

Vicenç Fernández va ser una persona molt important pel barri del Canal, segons exposa en declaracions a Viu Molins de Rei la presidenta de l’AAVV, Montserrat Ramírez: “Era l’ànima de l’associació perquè es passava més temps allà que a casa seva”. La presidenta també explica que la idea de trobar un espai al qual posar-li el nom de Vicenç Fernández va sorgir fa uns deu mesos.

Imatge d’arxiu de Vicenç Fernández // Dan Costa — Ajuntament de Molins de Rei

Quan va morir tenien molt clar que volien fer-li un homenatge, que finalment va tenir lloc a l’octubre, i precisament aleshores es va iniciar la recollida de signatures per batejar amb el seu nom algun espai de la zona. “No és que el lloc sigui el més maco, però sí el més adient pel que significa i perquè, com no té nom, serà més fàcil posar-li el d’en Vicenç“, sentencia Montserrat Ramírez. L’associació espera que l’Ajuntament els doni una resposta positiva.

Recomanacions personalitzades