Un homenatge auster recorda la senzillesa i generositat de Vicenç Fernández

Amics, veïns i familiars van homenatjar dissabte el molinenc Vicenç Fernández, considerat una de les ànimes del barri del Canal i que va morir al març a causa de la Covid-19.

L’acte va estar impregnat de cançons en toc d’havanera // Cedida

Malagueny de naixement i molinenc d’adopció, Vicenç Fernández va ser una de les ànimes indiscutibles del barri del Canal abanderant lluites veïnals i millores per a la zona. La seva empenta va deixar petjada al barri i també a Molins de Rei.

Per això, dissabte veïns, familiars i amics de Fernández van recordar la seva figura en un acte auster organitzat per l’Associació Veïnal del barri del Canal i que va posar en valor la seva empenta i generositat, després que el molinenc morís al març a causa de la Covid-19.

L’acte, que inicialment s’havia de fer al Parc del Pont de la Cadena i que es va haver de traslladar al Parc de la Mariona per risc de pluja, va aplegar un centenar de persones -amb distàncies de seguretat i mascareta inclosa- per lloar Fernández.

L’homenatge va arrencar amb un parlament de l’exdirectora de Ràdio Molins de Rei, Maribel Rodríguez, amb qui Fernández havia compartit un bon grapat d’entrevistes i de moments a l’emissora municipal, i que va recordar una entrevista en què el molinenc explicava la relació que tenia amb Catalunya.

Un altre dels protagonistes de l’acte de record va ser el molinenc Lluís Carrasco, amic personal de Fernández, que va dedicar unes paraules en forma de rodolí per lloar el seu “caràcter afable”, la seva passió pel bàsquet i per anar a collir bolets i espàrrecs.

Carrasco també va tenir paraules d’agraïment per a la tasca de Fernández al barri del Canal: “El Vicenç i altres companys i companyes han estat protagonistes directes de la història del barri, d’una zona que ha lluitat des del seu naixement per a uns espais dignes, per a uns serveis indispensables i per a la cultura popular”.

I, com era d’esperar en un homenatge de record a un dels impulsors de les havaneres al barri del Canal, tampoc hi va faltar música. El grup Son de l’Havana, que Fernández havia portat al Canal en nombroses ocasions, va interpretar diverses cançons en toc d’havanera com ‘Mi niña Lola’ i de ‘Cadis a L’havana’, recordant l’origen andalús de Fernández.

Un acte sense parlaments polítics

El que no hi va haver per desig exprés de l’associació veïnal va ser parlaments de polítics, tot i que a primera fila s’hi van asseure autoritats com l’alcalde, Xavi Paz, i la regidora de Moviments Veïnals, Jessica Revestido. “Volíem que fos un homenatge amb un protagonisme estricte cap al Vicenç”, explica Carrasco a Viu Molins de Rei.

Recollida de signatures per dedicar un espai de Molins de Rei a Vicenç Fernández

De fet, per reivindicar la contribució que Fernández va fer cap al barri del Canal, l’associació de veïns ja està recollint signatures perquè Molins de Rei bategi amb el seu nom algun espai de la zona. “Cal recordar i reivindicar tot el que han fet ell i altres companys”, diu Carrasco.

Recomanacions personalitzades