Molins de Rei és un dels municipis on el Govern vol aplicar el toc de queda

La mesura, pendent de l’aval del TSJC, afecta 158 municipis de Catalunya i es començarà a aplicar d’1h a 6h a partir d’aquest cap de setmana. Durarà almenys set dies. Aquest dijous també entra en vigor el tancament de totes les activitats a les 00.30h i la limitació de les trobades a 10 persones.

La mesura afecta 158 municipis de Catalunya // Arxiu

El toc de queda tornarà a buidar els carrers de Molins de Rei a partir d’aquest cap de setmana. Ho farà d’1h a 6h de la matinada i almenys durant set dies prorrogables si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avala la mesura.

La Generalitat ha demanat al TSJC aplicar el confinament nocturn a 158 municipis, entre ells Molins de Rei, amb l’objectiu de frenar la cadena de contagis. Es tracta de localitats amb un gruix de població important –més de 5.000 habitants– i amb una incidència disparada: més de 400 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants en l’última setmana.

En l’última actualització epidemiològica, Molins de Rei va registrar el risc de rebrot més alt de tota la pandèmia. Al municipi, la incidència acumulada en els últims set dies és de 498 casos per cada 100.000 habitants.

El confinament nocturn que proposa el Govern també inclou municipis que envolten poblacions amb aquestes dades d’incidència tan elevades, i que s’han afegit per evitar la propagació del virus. És el cas del Papiol, que tot i no arribar als 5.000 habitants i tenir una incidència menor, s’ha inclòs per la proximitat amb Molins de Rei.

En xifres, el toc de queda afecta pràcticament la totalitat de la població catalana, ja que els 158 municipis seleccionats apleguen 6,1 milions de persones i representen un 78% de la població catalana.

Tot tancat a partir de les 00.30h

La mesura s’afegeix al paquet de restriccions que la Generalitat ja va avançar dilluns i que entren en vigor aquest dijous fins a nova ordre. És el cas de la restauració, l’oci nocturn i els esdeveniments culturals, que hauran d’acabar a les 00.30h. A més, les activitats culturals només es podran fer amb públic assegut.

També es tornen a limitar les trobades a 10 persones, excepte si són d’un mateix grup bombolla, i queda prohibit menjar i beure a la via pública, llevat de si es fa en entorns escolars.

Recomanacions personalitzades