El Comitè de l’Antifaç i els Gegants expliquen a Vilanova i la Geltrú com han fet actes en pandèmia

Els presidents de les dues entitats molinenques van participar en un cicle de xerrades sobre cultura popular organitzat per la Colla de Geganters de Vilanova i la Geltrú. En la xerrada van explicar com van continuar fent esdeveniments en època de pandèmia com la Festa Major de l’any passat i el Carnaval d’enguany.

Miquel Burgès i Ricard Vinyets durant la xerrada a Vilanova // Cedida – Josep Miquel Moneny

El Comitè de l’Antifaç i la Colla Gegantera de Molins de Rei van participar dissabte passat a Vilanova i la Geltrú en un cicle de xerrades sobre cultura popular anomenat ‘Elements festius ahir, avui i demà’.

Convidats per la colla gegantera d’aquest municipi del Garraf, les dues entitats molinenques van explicar com han continuat celebrant actes culturals durant els moments més crus de la pandèmia.

Sota el títol ‘La cultura popular en època de confinament’, els presidents del Comitè de l’Antifaç i de la Colla Gegantera de Molins de Rei, Ricard Vinyets i Miquel Burgès respectivament, van posar de manifest “la dificultat d’organitzar esdeveniments amb canvis constants de mesures sanitàries fins al darrer moment“.

La Colla Gegantera de Molins de Rei va explicar sobretot com va poder organitzar quatre cercaviles per Festa Major amb distàncies de seguretat, així com una exposició a la Sala Gòtica amb figures convidades d’altres colles. També la manera en què van editar un CD amb músiques pròpies i un seguit de vídeos amb coreografies ballades a diferents espais de Collserola.

El Comitè de l’Antifaç explica com organitzar un Carnaval confinat

En el cas del Comitè de l’Antifaç, van destacar com van mantenir l’essència del Carnaval d’enguany amb la publicació d’una desena de vídeos al seu canal de YouTube i com van promoure un concurs de disfresses des de casa. També van explicar com es van enregistrar les músiques del Ball del Camell en un estudi i de quina manera es van poder gravar a porta tancada els actes més importants del Canarval molinenc com l’Arribo, el Ball del Camell, el Samaniat i la crema del Rei i el Testament.

Durant la conferència, Vinyets i Burgés també van expressar “la tenacitat per mantenir l’essència de les festes populars” i es van mostrar esperançats de poder tenir un 2022 en què la cultura popular pugui reprendre la normalitat.

El cicle de conferències, organitzat en el marc dels 250 anys dels Gegants Petits de Vilanova, també va comptar amb la presència de diferents folkloristes, constructors, indumentaristes, tècnics culturals i representants d’entitats i associacions populars, entre d’altres.

Els representants molinencs van explicar les dificultats de celebrar aquestes festes populars durant la pandèmia // Cedida – Josep Miquel Moneny

Recomanacions personalitzades