El Dimecres de Cendra acomiada un Carnaval virtual

Molins de Rei diu adéu a un Carnaval diferent celebrat íntegrament en línia amb els vídeos difosos pel Comitè de l’Antifaç. Tot i les dificultats, el municipi no s’ha quedat sense el mític Ball del Camell.

El Comitè de l’Antifaç ha acomiadat el Carnaval amb el capítol ‘El Testament’ amb motiu del Dimecres de Cendra // Captura de pantalla

El Carnaval 2021 ha posat avui el punt final amb ‘El Testament’, el darrer dels capítols difosos pel Comitè de l’Antifaç a través del web Carnavalmolins, per fer arribar la festa a tot el municipi.

Des de Dijous Gras, tots els dies de carnestoltes s’ha penjat un vídeo relacionat amb la festa. ‘L’Arribo’ va ser el primer, amb el pregó que donava inici a la festa, passant per ‘Bombolles’ i ‘Bany de vi’ per rememorar la Nit de la Bota, que enguany tampoc s’ha pogut celebrar.

El dissabte, el dia de la Gran Rua per excel·lència, el comitè explicava al web que “tots els vilatans i vilatanes de Molins de Rei hauran de quedar-se a casa confinats. En cas de necessitat de sortir al carrer només s’estableix una única excepció possible: a més de la mascareta, és obligatori sortir disfressats de la manera més estrafolària possible“, per animar als molinencs a disfressar-se. El concurs de disfresses també es va fer digital, i els guardons es van dividir en categoria individual i categoria grup bombolla, amb disfresses grupals de fins a sis participants.

Molins de Rei no s’ha quedat sense el mític Ball del Camell // Comitè de l’Antifaç

El diumenge de Carnaval és el dia del Ball del Camell i, com no podia ser d’una altra manera, enguany també s’ha celebrat però de manera virtual. En el vídeo es pot veure als grallers tocant, i als membres de l’aristocràcia, juntament amb el rei Quarantena, gaudint primerament del ball de màscares i després de la dansa dels Esparriots i el Camell. Aquest any les seves espurnes no han arribat arreu de Molins de Rei, però s’ha pogut gaudir de la música i les seves flames des de casa.

El tradicional Ball del Camell també s’ha celebrat en línia // Guillemfotògrafs

El Samaniat tancava el diumenge amb el tradicional encontre dialèctic entre el rei Carnestoltes i el Camell. Enguany es va dur a terme per streaming a partir de les 20:30h, però també es pot recuperar al mateix web del Carnaval.

Durant dilluns i dimarts s’han pogut deixar missatges de condolença pel rei Quarantena, ja que aquest dimecres de cendra, amb la finalització del carnestoltes, el rei del Carnaval ha dit adéu fins l’any que ve.

Recupera el capítol de Dimecres de Cendra:

Recomanacions personalitzades