Un pregó virtual gravat al Foment inaugura el “Carnaval de la quarantena”

El secretari reial Esteve Vilapubilla ha estat l’encarregat de pronunciar el tradicional pregó de Carnaval, que a través d’un vídeo ha donat el tret de sortida al “Carnaval de la quarantena”, ja que enguany la celebració s’haurà de fer íntegrament virtual. En el pregó el Comitè de l’Antifaç  ha reconegut que “confinar el Carnaval” ha estat una decisió de l’Ajuntament, ja que ells han intentat adaptar la festa “fins a l’últim moment”.

El secretari reial de sa majestat Carnestoltes, Esteve Viapubilla, en una imatge del pregó virtual // Captura de pantalla

“Ciutadans de Molins de Rei, ja sóc aquí”. Amb aquestes paraules, el secretari reial, Esteve Vilapubilla, ha començat el seu tradicional pregó, conegut com l’arribo, per donar la benvinguda al Carnaval, però aquest cop ha canviat una plaça de l’Ajuntament plena de gom a gom per un teatre del Foment buit i un pregó emès en vídeo a través del web Carnavalmolins.cat.

“Però, quin ambient més desangelat. Que torna a organitzar el Carnaval l’Ajuntament?”, ha etzibat Vilapubilla, que un any més ha estat acompanyat pels seus inseparables companys de seguici reial i pels membres del Comitè de l’Antifaç, l’entitat organitzadora de la festa.

Un any més, el discurs de Carnaval ha estat farcit d’actualitat i de crítica social. Per exemple, no hi han faltat referències a la pandèmia com nomenar “cunyadíssims del regne” Oriol Mitjà, Fernando Simón i Josep Maria Argimón. Fins i tot, al discurs hi ha aparegut el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Ramon Sánchez, per unes declaracions a Viu Molins de Rei a l’estiu en què va afirmar que “un bitxet” no podria aturar La Candelera.

“Si Ramon Sánchez diu això, imagineu-vos, un bitxet encara menys podrà acabar amb la dictadura del tant se me’n fotisme i el passa passa que ja vinc”, en al·lusió al Carnaval. De fet, en un moment del pregó, Vilapubilla –en nom del Comitè de l’Antifaç– ha lamentat que l’Ajuntament no els hagi permès celebrar el Carnaval malgrat els intents d’adaptar algunes activitats de la festa al context de pandèmia. “Acatem la decisió de l’Ajuntament, però procurarem mantenir viva la flama del Carnaval”, ha dit.

Vilapubilla ha estat acompanyat de la resta de membres del seguici reial // Captura de pantalla

10 manaments per al “Carnaval de la quarantena”

Per això, Vilapubilla ha acabat donant la benvinguda al “Carnaval de la quarantena” amb uns 10 manaments que cal complir “sense limitació temporal” com, per exemple, la distància social i la prohibició de les concentracions de gent: “Tothom es deu a la quarantena, la quarantena mana i tothom ha de creure”.

El secretari del rei Carnestoltes també ha decretat manaments curiosos com una recol·lecta forçosa per rescatar el Club Natació, arran del desequilibri financer que acumula, i l’obligació dels molinencs i molinenques de saber-se “totes les obres del Renaixement”, en referència al projecte de l’Ajuntament de convertir el Palau de Requesens com un espai cabdal d’aquest període.

El pregó virtual del Carnaval ha donat el tret de sortida a una celebració de la festa que, com La Candelera, també es replegarà a Internet a causa del context sanitari. La celebració es podrà seguir a través de continguts audiovisuals que fins la setmana que ve s’aniran publicant al web Carnavalmolins. El programa complet de la festa es pot consultar en aquest enllaç.

Recupera el pregó del Carnaval

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades