La Guàrdia Urbana rep formació per prevenir violències sexuals en espais d’oci

Una trentena d’agents de la Guàrdia Urbana han rebut una formació de quatre dies per saber com han d’actuar davant agressions sexuals en espais d’oci. La formació forma part del protocol contra violències sexuals en espais d’oci que el consistori va començar a impulsar el 2018, sobretot arran d’una violació després de sortir d’una discoteca de Molins de Rei.

La formació s’ha repartit en quatre dies // Ajuntament

L’observatori Noctàmbul@s, de la Fundació Salut i Comunitat, i especialitzat en violències sexuals en entorns d’oci nocturn i consum de drogues, ha fet una formació de quatre dies a 34 agents de la Guàrdia Urbana perquè sàpiguen com actuar davant d’agressions i violències sexuals en espais d’oci.

Segons un comunicat de l’Ajuntament, la formació ha posat l’accent sobretot en el coneixement que els agents han de tenir del protocol contra violències sexuals en espais d’oci. Es tracta d’un document que el consistori ja va començar a treballar el 2018, sobretot arran de la violació en grup d’una noia després de sortir de la discoteca Be Disco de Molins de Rei.

El 2019, el protocol local també va quedar “reforçat” amb la incorporació de Molins de Rei a un protocol de seguretat contra violències sexuals en espais d’oci impulsat per la Generalitat, i que justament també posava l’accent en la formació dels cossos policials.

Formació “imprescindible”

En el comunicat, el sergent de la Guàrdia Urbana, Juan Antonio López, destaca que formacions d’aquest tipus són “imprescindibles” perquè el cos estigui “plenament format i pugui detectar actituds violentes”.

Recomanacions personalitzades