Molins de Rei se suma al protocol contra violències sexuals en espais d’oci

El ple municipal ha aprovat per unanimitat que Molins de Rei s’adhereixi al protocol de seguretat contra violències sexuals en espais d’oci impulsat per la Generalitat. L’Ajuntament ja es va comprometre l’any passat a impulsar-ne un de propi després de la violació en grup d’una jove a les portes de Be Disco.

Manifestació contra la violència masclista arran de la violació iniciada a una discoteca // Arxiu — Jose Polo

Molins de Rei s’ha afegit al protocol contra violències sexuals en espais d’oci de la Generalitat. Així ho ha decidit el ple municipal d’octubre, que ha aprovat per unanimitat posar en marxa les iniciatives recollides enaquest protocol al municipi. Es tracta d’una mesura  que pretén formar treballadors de seguretat privada i entitats per prevenir conductes violentes en àmbits festius.

La regidora de Feminismes i LGTBI, Jessica Revestido, ha destacat en la sessió plenària que l’adhesió de Molins de Rei a la iniciativa complementa i reforça el protocol que ja té la Molins de Rei des de fa uns mesos, tirat endavant després de l’agressió en grup a una noia a la sortida de la discoteca Be Disco. “Té accions molt similars, sobretot pel que fa a formació i cooperació amb cossos de seguretat”, ha subratllat la regidora socialista.

Per la seva banda, la regidora de la CUP Estefania Castillo ha desitjat que “el protocol no quedi guardat en un calaix”. Castillo ha demanat que les formacions previstes també es facin als cossos de seguretat i personal tècnic encarregat d’implementar el protocol, així com que es modifiqui part del llenguatge que s’ha utilitzat per redactar-lo:  “Estem aprovant un protocol sobre agressions en entorns d’oci que en determinades parts només està redactat en masculí”, ha etzibat.

L’oposició demana més pressupost

Des de les files de Molins en Comú, el regidor Gerard Corredera també ha demanat que la Generalitat posi els recursos necessaris perquè la mesura “no quedi en paper mullat”. També ho ha dit la regidora de Molins Camina, Ana Aroca, que al mateix temps espera que la regidoria de Feminismes compti amb més recursos econòmics de cara a l’any vinent: “Encoratjo la regidora Revestido a lluitar per tenir més pressupost ja que tenim molta feina a fer”, ha reivindicat Aroca.

Els republicans també han vist el protocol amb bons ulls. La regidora d’ERC Marta Espona ha posat en valor que és “un primer punt de partida” i ha demanat a l’equip de govern que compti amb el màxim d’entitats i associacions del municipi per eradicar la violència envers les dones. Des de les files de Junts per Molins, la regidora Carme Madorell també ha celebrat la mesura i ha valorat que “doni eines tant a entitats públiques com privades per acabar amb les violències sexuals en entorns d’oci”.

Recomanacions personalitzades