La poesia omplirà el pati de Ca n’Ametller durant el mes de setembre

La cinquena edició de la Setmana de Poesia a les Cases portarà recitals de poesia i música a Molins de Rei fins al 26 de setembre. Per respectar els aforaments i les mesures de seguretat per la Covid-19, les entrades s’hauran de demanar per correu electrònic a l’Ajuntament.

Roda de premsa Setmana Poesia
Ainoa Garcia, Xavi Paz i Toni Moreno presentant la Setmana de Poesia a les cases // Rut Font

El pati de Ca n’Ametller es convertirà en l’escenari de la cinquena edició de la Setmana de Poesia a les Cases en homenatge al poeta Francesc Garriga Barata. Enguany es podran gaudir de recitals de poesia i música els dimarts 7 i 15 de setembre, dimecres 16 i els dies 25 i 26.

La setmana poètica farà pujar damunt l’escenari de Ca n’Ametller rapsodes com Luís Posada, Carlos Sebastian i Jordi Brau, que llegiran poemes de l’homenatjat Francesc Garriga i del poeta Miguel Hernández. A més, la poetessa local Míriam Cano presentarà el seu últim llibre Vermell de Rússia.

L’edició acabarà amb el poeta Francesc Orenes, que visistarà l’espai per presentar el seu nou poemari editat per la Setmana de Poesia a les Cases.

Proximitat poètica

La pandèmia ha obligat a concentrar els actes a l’espai municipal de Ca n’Ametller, ja que fins ara els recitals s’havien fet a cases particulars o a jardins cedits per molinencs. Tot i així, l’organitzador de la iniciativa, Toni Moreno, assegura que “segueix sent poesia a les cases perquè la casa de la vila és la casa del poble”.

En una roda de premsa aquest dimarts en què la poetessa Sílvia Amigó ha donat el tret de sortida a la iniciativa amb un recital pòetic acompanyada pel guitarrrista Toti Soler, Moreno ha insistit que les noves circumstàncies no trencaran “la proximitat” que es respirava en les anteriors edicions, ja que “és la poesia la que provoca aquesta sensació”.

La centralització dels recitals a Ca n’Ametller també ha fet que l’Ajuntament sigui per primera vegada coorganitzador de la setmana poètica. L’alcalde, Xavi Paz, ha agraït l’organització haver buscat “sinergies” amb el consistori i haver considerat responsabilitat de l’Ajuntament programar activitats culturals després dels mesos de confinament.

Entrades limitades

Per tal de controlar l’aforament, enguany les entrades per als recitals s’hauran de sol·licitar a través del correu electrònic cultura@molinsderei.cat. La regidora de Cultura, Ainoa García, ha animat la ciutadania a assistir al cicle de poesia amb “la major responsabilitat” i respectant totes les mesures de seguretat.

Recomanacions personalitzades