Les cases de Molins de Rei s’omplen de poesia aquesta setmana

Recitals poètics en cases particulars i al carrer faran més propera la poesia fins al dissabte 1 de juliol. Les paraules de Xavier Bosch, Ricard Mirabete o Míriam Cano s’escamparan per Molins de Rei dites per ells mateixos.

Joan Vigó ha encetat la 2a setmana de poesia a les cases de Molins de Rei // Jordi Julià

Joan Vigó ha encetat la 2a setmana de poesia a les cases de Molins de Rei // Jordi Julià

L’escala de casa, el terrat o fins i tot el carrer es converteixen aquesta setmana a Molins de Rei en espais per fer recitals poètics. Quatre cases particulars, juntament amb la plaça del Palau, acolliran aquests recitals, que homenatgen el desaparegut poeta Francesc Garriga Barata en un ambient recollit.

Un punyent Joan Vigó ha encetat la setmana a casa de l’artista Alfred Bofill. Vigó va ser l’escollit per obrir el cicle perquè “era amic del Francesc Garriga, i té un estil polit com el seu”, ha explicat l’artista Toni Moreno, organitzador de la setmana. Com a part de l’homenatge, cada recital s’obrirà amb un poema de Garriga.

El segon recital, no obstant, no serà de poesia, però sí que homenatjarà Garriga. El periodista Xavier Bosch presentarà “Nosaltres dos”, inspirada en la profunda amistat que mantenien amb Garriga i que va ser el llibre més venut per Sant Jordi. Serà dimarts al carrer de Rafael Casanova, 53, Àtic 1a.

Els següents, aquests sí de poesia, seran de Josep-Ramon Bach i Ricard Mirabete, dimecres al carrer Major número 23; i de Míriam Cano dijous al carrer del Pintor Fortuny número 23.

Tots ells seran a les 9 de la nit excepte l’últim, de dissabte. El trio format per Núria Pujolàs, Lali Ribera i Jordi Roig portarà la poesia a la plaça del Palau a les 12 del migdia. Tot i que tots són oberts, com que l’espai és limitat l’organització demana confirmar assistència al telèfon 619 26 31 26.

Les cases de Molins de Rei s'ompliran de poesia aquesta setmana // Jordi Julià

Les cases de Molins de Rei s’ompliran de poesia aquesta setmana // Jordi Julià

Primera entrega

Un fragment del primer llibre de Francesc Garriga, “Entre el neguit i el silenci” (1959), recitat per Cesc Vives, ha obert la setmana. Asseguts entre l’entrada de casa de l’artista Alfred Bofill i l’escala, els assistents han sentit Joan Vigó llegint els poemes del llibre que acaba de publicar: “Pastor d’antenes” (Labreu).

L’ha presentat Jordi Beumala, company de feina seu, que l’ha descrit com “un monstre de tot allò que toca”. D’ell ha mostrat que no només tenia vincles amb Garriga, sinó també amb Molins de Rei: ha estat jurat del Carnestoltes i ha presentat un curt al Festival de Cine de Terror. Tot i confessar que no llegeix gaire poesia, Beumala ha trobat en ell algú “intens, controvertit i que no té pèls a la llengua”. Com sol passar en aquests actes, ha aconseguit reunir a una vintena de persones, omplint l’espai.

Recomanacions personalitzades