Prop de 3.000 persones de Molins de Rei han estat afectades per un ERTO

En xifres de la Generalitat, al municipi hi ha un total de 2.847 persones afectades per un ERTO.

Polígon
Polígon industrial El Pla // Guillem Urbà @guillemfotografs

Acollir-se als expedients de regulació temporal de l’ocupació, més coneguts com a ERTO, ha estat una via d’escapament que moltes empreses han fet servir per intentar salvaguardar el seu negoci durant l’aturada de l’activitat a causa de la pandèmia del coronavirus.

Concretament, les xifres proporcionades per la Generalitat de Catalunya indiquen que un total de 2.847 persones treballadores de Molins de Rei estan actualment afectades per un ERTO.

Al municipi s’han obert 414 expedients de regulació temporal de l’ocupació. Molts d’aquests negocis pertanyen al gruix d’empreses que conformen els dos polígons industrials de Molins de Rei, que a mitjans de març reconeixien estar recorrent a aquest tràmit per poder subsistir.

Ja ha transcorregut un mes des que el govern decretava que les empreses dedicades a feines no essencials podien tornar a la seva activitat, però moltes de les situades als polígons del municipi encara continuen aferrades a l’ERTO.

Recomanacions personalitzades