Manel Ojeda s’estrena en la literatura detectivesca amb un llibre “allunyat del filtre de Hollywood”

El molinenc Manuel Ojeda ha publicat el seu primer llibre, El detective sin nombre, amb només 21 anys. El jove ha volgut defugir dels estàndards marcats per la cinematografia de Hollywood però s’ha mantingut fidel als clàssics de la literatura detectivesca.

L’escriptor molinenc Manuel Ojeda // Irene Juárez

El detective sin nombre és el debut literari de Manuel Ojeda, un molinenc estudiant de sociologia. El jove, de només 21 anys, assegura que la seva intenció ha estat “explicar històries més enllà del filtre de Hollywood” i “apropar el món dels detectius a qui no el coneix o bé als que el coneixen malament”. Inspirat en els grans clàssics, però també en altres vessants culturals com les sèries One Piece o Dark Souls, Ojeda ja està preparant la segona i tercera part.

El molinenc ha descobert en l’escriptura una forma d’expressar-se que no va ser capaç trobar quan anava a l’escola. De petit “mai em van preguntar quina història volia explicar jo”, lamenta. Per això n’ha escrit una en la qual el detectiu “és més que un home que s’acosta a l’escena del crim amb una pipa i una gavardina”. Segons Ojeda, els detectius són aquelles persones capaces de “veure l’ànima humana”.

“Vaig enviar el relat a Círculo Rojo i van trigar dos dies a dir-me que me’l publicaven”, explica el jove, que reconeix que escriu des de fa molt poc i que aquesta primera part la va crear improvisant. “El segon acte serà 10 cops millors que aquest”, riu. Perquè l’escriurà com ho faria “un escriptor de mapa”: ho planejarà i ho estructurarà perquè quedi un relat molt complet.

El llibre es pot adquirir a la platafora Amazon o a les pàgines web agapea.com, casadellibro.com, com també a totes les llibreries de Molins de Rei. Viu Molins de Rei sorteja un exemplar entre els seus socis.

Recomanacions personalitzades