Repartiment de punts en el derbi del Baix Llobregat

Molins de Q CE Molins de Rei 29-29 Handbol Cooperativa Sant Boi. Els de Molins de Rei sumen un punt més que els fa estar més tranquils de cara a la permanència.

El sènior masculí “A” del Club Esportiu Molins de Rei rebia aquest passat dissabte 29 de febrer al Poliesportiu Municipal a l’Handbol Cooperativa Sant Boi, el sisè classificat de Lliga Catalana amb 23 punts. Els de Molins de Rei venien d’encaixar una dura derrota la setmana anterior a la pista del Sabadell, tot i que abans d’aquesta acumulaven dos triomfs i un empat consecutius davant de rivals directes per la permanència. Això els feia afrontar un partit d’aquestes característiques amb menys necessitat, ja que se situaven vuitens a la taula amb 18 punts, i la Cooperativa podia arribar a ser un adversari assequible.

En aquest derbi del Baix Llobregat, corresponent a la 21ª jornada de Lliga Catalana, el sènior masculí necessitava sumar algun punt de cara a la permanència, ja que els del barri de Ciutat Cooperativa de Sant Boi tenen aspiracions, però poques, d’accedir als primers llocs de la classificació i teòricament podien jugar amb més tranquil·litat. Tot i així va ser un enfrontament molt intens entre tots dos conjunts, que va acabar amb un merescut repartiment de punts.

El partit va començar amb clar domini del Cooperativa Sant Boi, que es va arribar a posar tres gols per damunt en els primers instants de joc. El primer gol del Molins arribava de penal, i després tot plegat es va igualar una mica més. En aquell moment el partit es va transformar en anades i vingudes i, tot i que la defensa molinenca no mostrava la seva millor versió, amb bones actuacions en atac es va aconseguir mantenir el resultat. Fins al minut 23, de fet, el CE Molins de Rei no va poder empatar el partit, fins aleshores anaven a remolc dels rivals. I va ser també en aquell moment quan tots dos equips perdien una espurna de velocitat que havia estat constant fins aquell moment. A 20 segons pel descans, el Molins demanava temps mort per reestructurar les posicions i intentar posar-se per davant, però finalment marxaven al vestidor 13-14.

Un dels moments del partit, amb el Molins de Q atacant // María Samblás

A la segona part, però, el sènior masculí del Molins de Q sortia molt motivat i aconseguia superar el rival al marcador fent gols amb facilitat i aguantant bé en defensa. En aquell punt, l’enfrontament es va capgirar i ara eren els visitants els que anaven tota l’estona a remolc. La màxima diferència que va aconseguir el Molins de Rei, de tota manera, va ser de dos gols, ja que els de Sant Boi sempre aconseguien igualar el resultat. El final del partit, a més, va ser una autèntica bogeria a causa d’un arbitratge que provocava les queixes de tots dos conjunts i un gran rebombori a la grada. A falta de 30 segons per a què finalitzés, els locals demanaven temps mort perquè tenien la possessió i podien sentenciar el partit. No els hi va funcionar l’estratègia i a falta de cinc segons pel xiulet final era el Cooperativa Sant Boi el que demanava temps mort per intentar aconseguir el mateix, guanyar el partit. Finalment, el resultat era de 29-29 i els dos equips, amb una visible bona relació entre ells, es donaven la mà conformes.

De fet, un dels entrenadors del primer equip masculí del Club Esportiu Molins de Rei, Pol Ibáñez, en declaracions a Viu Molins de Rei explicava que estaven satisfets amb aquest punt aconseguit, tal i com s’havia desenvolupat el partit. “Tot i que l’objectiu, òbviament, era guanyar, el punt es valora positivament. La gent està contenta i nosaltres també, i un punt ens dóna una mica més d’aire per evitar la zona de descens i començar a estar més tranquils.”

El tècnic també explicava que ara mateix se situen a la part baixa de la classificació, però a dalt de tot d’aquesta zona baixa. “El nostre objectiu seria col·locar-nos en la zona intermèdia, més tranquil·la, i començar a mirar més cap amunt i no pas cap a baix que és el que encara estem fent.” De fet en aquesta zona mitja de la taula se situen l’Handbol Cooperativa Sant Boi, el Sant Martí Adrianenc i l’UEH Calella, el rival de la propera setmana. “A Calella anirem a guanyar. És un equip que ens va jugar molt bé aquí a casa a la primera volta, però, com s’ha demostrat en més d’una ocasió, el nostre equip pot guanyar a qualsevol rival en aquesta lliga. Anirem a buscar els dos punts,” sentenciava Ibáñez.

Per tant, després d’aquest empat, el sènior masculí “A” Molins de Q CE Molins de Rei se situa encara vuitè a la classificació però amb 19 punts i la setmana vinent haurà de visitar la complicada pista del Calella. Mentrestant, el sènior femení descansava aquest cap de setmana i el sènior masculí “B” queia derrotat 29-27 davant el Club Handbol Terrassa B.

Molins de Q CE Molins de Rei – Handbol Cooperativa Sant Boi en fotografies

Recomanacions personalitzades