Joaquim Martí i Jordi Vilaprinyó, cridats a declarar pel tall a la Jonquera

L’exregidor convergent Joaquim Martí i l’expresident del Botmol Jordi Vilaprinyó han estat cridats a declarar a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca pel tall a la Jonquera durant les protestes contra la sentència del Procés. Diferents molinencs els han acompanyat per donar-los suport.

Joaquim Martí i Jordi Vilaprinyó acompanyats per molinencs que els han donat suport // Twitter Junts per Molins
Joaquim Martí i Jordi Vilaprinyó acompanyats per molinencs que els han donat suport // Twitter Junts per Molins

La Guàrdia Civil ha citat a declarar dos molinencs molt coneguts: l’exregidor convergent Joaquim Martí i l’expresident del Botmol Jordi Vilaprinyó, pel tall a la frontera de la Jonquera, que el moviment Tsunami Democràtic va convocar després de la sentència de l’1-O per protestar contra les condemnes del Tribunal Suprem als líders independentistes del Procés.

La citació ha estat a la caserna que el cos té a Sant Andreu de la Barca, i on els han acompanyat membres de partits i entitats com Junts per Molins, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Martí i Vilaprinyó són els dos únics molinencs que fins ara han estat cridats a declarar pels talls a la frontera amb França.

Segons l’entitat Alerta Solidària, a tot Catalunya hi ha més de 200 persones investigades tant pels talls a la Jonquera com per les protestes a la N-340 durant els dies posteriors a la sentència. En xifres del col·lectiu, fins ara s’han citat 138 persones en relació amb el tall de la Jonquera. Les declaracions a la caserna de Sant Andreu de la Barca se sumen a les que ja s’han fet a Girona, Tarragona i Lleida.

Recomanacions personalitzades