Dos molinencs més compareixen davant la Guàrdia Civil pel tall de la Jonquera

El cos també va citar a declarar dues persones de Molins de Rei més fa unes setmanes pels mateixos fets. Segons fonts properes, els quatre investigats s’han atès a no declarar per recomanació dels seus advocats.

Una quarantena de persones va acompanyar les persones citades // Twitter CDR Molins

La desfilada de molinencs davant la Guàrdia Civil pel tall de la Jonquera durant les protestes postsentència continua. Si fa unes setmanes eren citats a declarar Joaquim Martí i Jordi Vilapriñó, recentment ha estat el torn de dos altres molinencs, que han estat citats per la mateixa causa.

Segons han explicat fonts coneixedores del cas al Viu Molins de Rei, la declaració va tenir lloc dijous passat a la caserna que el cos té a Sant Andreu de la Barca i les dues persones citades es van acollir en el seu dret de no declarar, tal com també van fer Martí i Vilapriñó, per recomanació dels advocats.

Després d’aquestes declaracions, i segons expliquen fonts properes, la Guàrdia Civil posarà en coneixement l’autoritat judicial perquè decideixi si obrir una causa penal contra les persones citades. Paral·lelament, el cas també tindrà un recorregut administratiu, que podria acabar amb una sanció econòmica si el procés penal no tira endavant. Tot i així, esperen que la causa quedi arxivada.

Mostres de suport

Com també va passar en les declaracions anteriors, una quarantena de persones va acompanyar els citats a la caserna com a mostra de suport. Entre ells, membres del CDR Molins i de les seccions locals de l’ANC i Ómnium, així com els exalcaldes Joan Ramon Casals i Ramon Sánchez.

Segons l’entitat Alerta Solidària, a tot Catalunya hi ha més de 200 persones investigades tant pels talls a la Jonquera com per les protestes a la N-340 durant els dies posteriors a la sentència. En xifres del col·lectiu, fins ara s’han citat 138 persones en relació amb el tall de la Jonquera. Les declaracions a la caserna de Sant Andreu de la Barca se sumen a les que ja s’han fet a Girona, Tarragona i Lleida.

Més de 4.750 euros a la caixa de Solidaritat

Molins de Rei ha col·laborat a la causa independentista amb 4.750 euros, recollits durant el 2019, que han anat destinats a la caixa de Solidaritat, segons ha publicat l’Assamblea Molins per la Independència. Els diners, tal com caixa de Solidaritat explica al seu web, s’utilitzen per “fer front a les despeses jurídiques o responsabilitats econòmiques que reben persones físiques a conseqüència d’actuacions emmarcades en el procés cap a la independència”.

Recomanacions personalitzades