L’ANC organitza un acte de suport als encausats pel Procés

Amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i Alerta Solidària, l’ANC de Molins de Rei ha organitzat un acte al pati de l’Agrupa per donar suport als ja més de 3.300 represaliats. Ha comptat amb la presència de Jordi Pesarrodona, Marcel Vivet, l’advocada Eva Pous i alguns dels encausats molinencs.

L’acte es va dur a terme al pati de l’Agrupa // María Samblás

L’organització local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Molins de Rei per la Independència, juntament amb el suport d’Òmnium Cultural i Alerta Solidària, organitzaven aquest passat diumenge un acte de suport als represaliats al pati de ‘l’Agrupa’. Uns encausats pel Procés que, segons apuntaven els representants d’aquests col·lectius, “ja són prop de 4.000“.

L’acte va començar a les 12h, garantint totes les mesures anti-covid, i es va dur a terme en un espai a l’aire lliure. Durant aquest, es va donar veu a dos dels represaliats amb casos més mediàtics dels darrers anys. El primer en parlar i explicar el seu cas va ser Jordi Pesarrodona, exregidor de Sant Joan de Vilatorrada i pallasso de professió, que va ser acusat d’un delicte de desobediència greu i condemnat a 14 mesos d’inhabilitació per exercir un càrrec públic i una multa de més de 2.000 euros.

Jordi Pesarrodona durant el seu parlament // María Samblás

El motiu va ser no permetre l’accés a un col·legi electoral a un guàrdia civil el passat 1 d’octubre de 2017, quan Pesarrodona era regidor de Cultura. A ell també se’l coneix per ser acusat d’un delicte d’odi al posar-se al costat d’un guàrdia civil amb un nas de pallasso durant els escorcolls de les conselleries catalanes el 20 de setembre del mateix 2017 a mode de protesta. Un cas que es va desestimar. Per aquest motiu, el mateix Pesarrodona va repartir nassos de pallasso entre tots els assistents a l’acte d’aquest passat diumenge.

El segon a parlar va ser Marcel Vivet, un jove badaloní acusat pels disturbis que van tenir lloc a Barcelona el setembre del 2018, quan es va organitzar una manifestació holi contra el sindicat policial Jusapol. Vivet, que va ser jutjat el passat mes de febrer i condemnat a 5 anys i mig de presó -a l’espera de la sentència definitiva ja que no va acceptar el pacte que li rebaixava la condemna a dos anys- va explicar el seu cas i va agrair tot el suport rebut durant els darrers mesos.

Imatges: María Samblàs

També va prendre la paraula l’advocada Eva Pous, d’Alerta Solidària, que està a càrrec dels casos de dos encausats de Molins de Rei: Mingo Gris i Amèlia Medina. Pous va parlar en termes més tècnics i va solucionar dubtes a nivell jurídic que es podien plantejar aquells qui es troben en casos semblants als de Jordi Pesarrodona i Marcel Vivet.

Finalment van tancar l’acte alguns dels represaliats molinencs, com l’exalcalde Joan Ramon Casals, Mingo Gris, Amèlia Medina i Jordi Vilaprinyó.

Recomanacions personalitzades