El cap de la Guàrdia Urbana és acusat d’assetjar dos agents per motius ideològics

Jordi Molina ha estat denunciat per presumpta fustigació i persecució a dos agents d’ideologia constitucionalista, els mateixos que van ser expedientats per espionatge a la CUP. Molina assegura a Viu Molins de Rei que els agents s’estan venjant i recorda que la denúncia pel ‘cas Wallapop’ va ser arxivada.

Imatge d’arxiu d’un agent de la Guàrdia Urbana // Jordi Julià

El cap de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei, Jordi Molina, ha estat acusat de presumpta fustigació i persecució de caràcter ideològic, segons ha publicat VozPópuli. Aquest diari digital assegura que com a mínim un dels dos agents afectats ha tramitat una denúncia, en un nou episodi del conflicte entre alguns professionals de la policia local del municipi que fa temps que s’arrossega.

Els policies asseguren que Molina es va inventar la suposada trama d’espionatge als dirigents municipals de la CUP amb l’objectiu de suspendre’ls de feina i sou, i que l’assetjament continua.

Molina, per la seva part, ha replicat a Viu Molins de Rei que entén que es tracta d’una venjança personal perquè va ser ell qui va fer arribar a l’Ajuntament de Molins de Rei un informe que denunciava un seguit “d’acessos al sistema d’informació policial amb finalitats alienes al servei”. A més, recorda que la causa pel ‘cas Wallapop’, en la qual se l’acusava de vendre vehicles a través d’internet fent ús indegut del Sistema d’Informació Policial (SIP), va ser arxivada.

La CUP de Molins de Rei feia públic l’espionatge fa aproximadament un any i l’Ajuntament va obrir un expedient greu a aquests dos agents que, suposadament, havien consultat, sense justificació, dades de persones amb el SIP. Entre les dades hi havia les de sis regidores o exregidores de la CUP i altres que havien estat en alguna llista electoral del partit. Segons afirma el cap de la Guàrdia Urbana, aquest expedient està encara en tràmits d’investigació.

Almenys un dels dos agents ha iniciat diversos procediments judicials i denúncies administratives per la “persecució ideològica a què són sotmesos”, segons assegura el mitjà. La versió de l’agent indica que Jordi Molina hauria aprofitat que estava de baixa per elaborar l’informe que acusa els funcionaris d’espionatge.

Diuen que Molina sospitava d’ells per “estar inscrits a una entitat que té com a finalitat respectar la Constitució Espanyola i la normativa vigent”. El segon argument que utilitzaven era que els dos haguessin format part del sindicat CSIF, que va presentar la denúncia del ‘cas Wallapop‘ de la qual Molina ha resultat innocent.

Jordi Molina: “És una revenja contra mi”

En converses amb Viu Molins de Rei, el cap de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei ha declarat que aquesta denúncia és “una revenja” per haver redactat l’informe que posava de relleu un presumpte mal ús del sistema d’informació policial per part dels dos agents, que la CUP, en el seu moment, va titllar d’espionatge polític. Assegura, a més, que això és “un mecanisme de defensa” perquè “estan expedientats”.

A més, Jordi Molina afirma que això no és nou, sinó que els implicats “han anat posant diferents denúncies” i que el jutjat “les va arxivant, perquè no són més que calúmnies i injúries”. També assegura que el jutjat encara no li ha fet arribar la diligència i que ni tan sols sap concretament de què l’acusen.

És per això que prefereix ser prudent en les seves declaracions. “Només volen atacar el meu honor i la meva imatge”. I quan això s’arxivi, segons ell, “la notícia ja no tindrà interès”.

Recomanacions personalitzades