Veïns de l’estació retreuen a Renfe que el soroll de les obres sigui de nit i a l’estiu

El veïnat de l’estació ha traslladat a Renfe les seves molèsties en una trobada a l’Associació de Veïns Les Conserves. Lamenten que les obres per fer accessible l’estació comencin tard i que el soroll sigui de nit i coincideixi amb l’estiu, època en què molts han de dormir amb les finestres obertes.

Veïns de les Conserves en la reunió amb Renfe // Roger Cuartielles

Cares llargues entre el veïnat del barri les Conserves. Tot i que celebren que ja hagin començat les obres per instal·lar quatre ascensors a l’estació i fer l’edifici més accessible, lamenten que Renfe no hagi complert la promesa d’iniciar-les durant l’últim trimestre del 2019. Un retard que provoca que les molèsties acústiques que patirà el veïnat coincideixin amb l’època d’estiu, període en què molts han de dormir amb les finestres obertes.

“Aquest estiu ens recordarem molt de vosaltres quan no puguem dormir”, lamentava una de les veïnes als responsables de Renfe, que aquesta setmana han mantingut una reunió amb el veïnat de la zona per explicar-los com els afectaran les obres en el seu dia a dia.

El soroll que patiran els veïns començarà a finals d’abril i durarà tres mesos. Per tal de no tallar la circulació ferroviària, els treballs es concentraran a la nit i per tant serà llavors quan les molèsties acústiques augmentaran. Concretament, entre dos quarts d’una i dos quarts de cinc de la matinada. “No sempre farem soroll a aquelles hores, però sí que la major part dels treballs de perforació es faran en aquesta franja”, ha explicat Sergio Jaén, coordinador de projectes i obres de Renfe a Catalunya.

“El soroll serà considerable”

Tot i així, Renfe no ha especificat el nivell de decibels que es registrarà. “No el podem concretar, però sí que serà considerable”, ha admès Antonio Carmona, cap de Comunicació de Renfe a Catalunya. Preguntat pels veïns, Carmona també ha dit que per l’orografia del terreny no serà possible instal·lar cap pantalla acústica o aïllant que pal·liï el soroll.

Per col·locar els ascensors, s’hauran de fer 120 micropilots –un tipus de perforacions– d’onze metres de profunditat. Amb quatre hores de feina nocturnes, els operaris només en podran fer dos al dia. “No poder tallar la circulació ferroviària ens fa anar més lents, però l’important és el resultat”, ha destacat Jaén. Per això, les obres tindran una durada total de 14 mesos, fins a la Setmana Santa del 2021.

Els responsables de Renfe amb el regidor d’Obres, Alex Herrero // Roger Cuartielles

“Si ara hi ha trens cada 10 minuts, amb les obres passaran cada quart d’hora”

Però, segons els responsables, l’afectació en la freqüència de trens serà mínima. Si bé és cert que, tal com va avançar Viu Molins de Rei, en una fase de les actuacions la freqüència es reduirà en un 30% per la remodelació de l’andana de la línia R1, la R4 funcionarà a ple rendiment. En paraules de Carmona: “si ara hi ha trens cada 10 minuts, amb les obres n’hi haurà cada quart d’hora”.

A banda d’instal·lar quatre ascensors –un al vestíbul i tres a les andanes–, les obres també serviran per ampliar les andanes 200 metres. Aquest fet permetrà que a llarg termini la companyia circuli amb trens de més extensió i per tant absorbeixi més viatgers. També s’ampliarà el pas subterrani que hi ha a l’estació per canviar d’andana. Per això, mentre durin les obres, una passarel·la superior s’encarregarà de connectar les dues vies.

Durant els treballs també es remodelarà l’espai de venda del vestíbul per fer-lo “obert i accessible”, es col·locarà  una màquina de venda més i es milloraran els problemes d’humitat de l’edifici, entre altres aspectes.

Reclamen poder entrar a l’estació pel carrer Maria Claret

El que no preveuen les obres és una entrada a l’estació pel carrer de Sant Antoni Maria Claret. Es tracta d’una altra reivindicació històrica del veïnat de la zona, però Renfe ha explicat que el model d’estació és competència d’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) i que només es concep una zona d’entrada per concentrar el flux d’usuaris. Tot i que els dos organismes depenen del ministeri de Foment, no es tracta de la mateixa empresa. No obstant això, Renfe ha obert la porta a què el veïnat i el municipi traslladi la proposta a l’organisme competent.

De fet, l’alcalde, Xavi Paz, ha admès en la trobada que si Adif veiés amb bons ulls la petició, des del consistori podrien estudiar la possibilitat d’adequar part de l’entorn del carrer per a fer-hi una segona entrada.

“Entorn de l’estació descuidat”

Una altra de les queixes d’alguns veïns ha estat la falta d’accessibilitat en alguns dels entorns de l’estació. “Ara començaran unes obres per fer accessible l’interior, però a fora tenim passos com els del costat de l’antic bar on una cadira de rodes no hi pot passar”, ha etzibat un dels veïns a Paz. L’alcalde ha admès que cal millorar la via pública de la zona i s’ha compromès a posar-hi remei.

Recomanacions personalitzades