Els trens es reduiran en un 30% durant una fase de les obres per fer accessible l’estació

El 3 de febrer començaran les esperades obres de l’estació de Renfe de Molins de Rei. Es preveu que tinguin una durada de 14 mesos. Entre abril i desembre deixaran d’arribar al municipi la trentena de circulacions diàries de la línia R1, que finalitzaran el seu recorregut a L’Hospitalet.

Un tren arribant a Molins de Rei // Irene Juárez
Un tren arribant a Molins de Rei // Irene Juárez

El 3 de febrer tindrà lloc l’inici de les obres que faran possible una reivindicació històrica de Molins de Rei: la reforma de l’estació de Renfe que permeti fer-la accessible per a persones amb mobilitat reduïda. La transformació també implicarà un increment important de la seva capacitat.

Els treballs s’allargaran aproximament 14 mesos i, durant els més intensos, la línia R1 no podrà arribar a Molins de Rei. Això comportarà una disminució de la quantitat de trens d’un 30%, segons han confirmat fonts de Renfe a Viu Molins de Rei. Aquesta fase amb menys circulacions s’iniciarà durant el mes d’abril i s’allargarà fins al desembre del 2020.

Un dia laboral 101 trens s’aturen a Molins de Rei. S’engloben en les línies R1 i R4. Els molinencs perdran durant una part de les obres els ferrocarrils que pertanyen a l’R1. Això suposa una disminució de 30 trens al dia, el que es tradueix en passar d’una freqüència de pas d’un tren cada 10 minuts a un tren cada quart d’hora, segons Renfe.

Els treballs permetran “preparar Molins de Rei pel futur”

La directora de Rodalies a Catalunya, Mayte Castillo, ha detallat aquest dijous en roda de premsa cadascuna de les quatre fases de les obres de l’estació, i ha destacat que aquesta modernització “permetrà preparar Molins de Rei pel futur”, el que implica incloure trens amb més capacitat de passatge. La primera de les fases durarà quatre mesos i començarà el 3 de febrer. Durant aquests mesos, ha dit Castillo, no han de produir-se afectacions greus pels veïns del municipi.

Es renovarà el vestíbul, una part essencial per donar una imatge “d’estació moderna de Rodalies”, segons ha explicat la directora de Rodalies a Catalunya. La idea és fugir de la tradicional venda a la taquilla i crear un espai obert, vidriat, que afavoreixi el tracte directe amb els viatgers. L’enllumenat es millorarà i se sanejaran les humitats que puguin haver-hi.

Mayte Castillo i Xavi Paz  en roda de premsa // Dan Costa -- Ajuntament de Molins de Rei
Mayte Castillo i Xavi Paz en roda de premsa // Dan Costa — Ajuntament de Molins de Rei

D’altra banda, substituiran l’ascensor de l’entrada a l’edifici, que quedarà fora de servei, i facilitaran un accés lateral a l’estació, que s’ubicarà on fins ara està la rampa. Durant aquests mesos hi haurà personal per ajudar i assessorar els viatgers.

11 mesos de soroll nocturn i una passarel·la per substituir el pas soterrat

La segona fase serà la més molesta pels veïns dels voltants. Una gran part de les obres, per tal de produir la menor quantitat d’afectacions possibles a la freqüència de pas dels trens, es durà a terme a la nit. Això sí, de retruc, els veïns hauran de suportar els sorolls nocturns provinents de les maquinàries.

S’instal·larà de forma provisional durant les obres una passarel·la elevada que permetrà fer les feines al pas soterrat, que quedarà totalment renovat.

Es construiran quatre ascensors nous, que donaran servei a les persones amb mobilitat reduïda després de dècades d’espera. Un dels elevadors estarà situat al vestíbul i els tres restants s’instal·laran a les andanes.

La tercera fase complementarà la segona, i té previst desplaçar les vies, per aconseguir més amplada en l’andana del mig i en la final. Aquesta serà la fase crítica, on els trens de l’R1 no podran arribar a Molins de Rei. També es procedirà a la posada en marxa dels serveis d’ascensors.

Rodalies i l’Ajuntament faran pròximament reunions amb els veïns més afectats per tal d’explicar les afectacions concretes in situ i resoldre dubtes.

La inversió més gran de l’Estat a Molins de Rei en tres dècades

Una de les principals conseqüències positives de les obres és que augmentaran la capacitat dels trens que passin per Molins. En aquest sentit, es construiran noves andanes de 200 metres durant una quarta fase de les obres, que podran encabir trens molt més llargs i amb molt més espai. Llavors, també s’ampliaran les marquesines fins a arribar els 75 metres.

Tal com ja es va avançar fa uns mesos, la inversió serà de més de 5 milions d’euros. L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha destacat que aquesta “és la inversió més important de l’Estat espanyol al municipi en 30 anys”, i ha demanat a la ciutadania “la paciència necessària”, perquè aquest és un projecte “de futur” per a Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades