Es desactiva l’alerta pel temporal Glòria però continuen els talls de llum

Molins de Rei deixa d’estar en fase d’alerta per la borrasca Glòria, tot i que continua actiu el pla especial d’emergències per inundacions, a causa de l’increment extrem del cabal del riu Llobregat. A diferents zones del municipi, continuen les afectacions del subministrament elèctric.

La riera de Vallvidrera // Ajuntament de Molins de Rei

Després de tres dies actiu, finalment Molins de Rei ha desactivat la fase d’alerta del pla DUPROCIM (Document Únic de Protecció Civil Municipal), que es va implementar a causa del pas del temporal Glòria pel municipi. No obstant això, continua activat el pla especial d’emergències pel temporal INUNCAT, per un alt risc de desbordament del riu Llobregat. En algunes zones de la localitat, a més, encara es fan notar les conseqüències de la borrasca.

Els veïns dels barris de muntanya que feia tres dies que no tenien llum ja tornen a tenir accés al servei excepte alguns habitatges de Can Salat, que han quedat a les fosques a causa de les pluges d’aquest dimecres a la tarda. El cablejat que s’encarregava del subministrament elèctric d’aquesta zona ha quedat malmès i la companyia elèctrica està treballant per solucionar-ho.

D’altra banda, diversos veïns del barri del Canal continuen sense llum. Si bé alguns dels residents fa tan sols dos mesos que denunciaven els talls de llum “reiterats” per la falta de potència, la situació s’ha agreujat amb les pluges i el vent dels últims dies.

Les incidències van començar dimarts, quan una avaria tornava a provocar una baixada de la potència de la línia elèctrica. Segons ha informat Endesa a Viu Molins de Rei, aquest dijous al migdia hi ha un total de 150 usuaris afectats a Molins de Rei.

Els accessos al riu Llobregat continuen tancats

Amb tot, el cabal del riu Llobregat continua fregant els valors màxims i, per tant, segueix activat en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències pel Temporal INUNCAT.

Segons ha informat El Prat Ràdio, el cabal del Llobregat és gairebé 60 cops més alt del que és habitual. Per tant, els accessos al riu romandran tancats fins a nova ordre, i es prega a la població que extremi l’atenció i que no s’acosti a les immediateses.

Recomanacions personalitzades