La Fàbrica dels Somnis vol deixar Ca n’Ametller per ampliar la instal·lació

La Comissió de la Cavalcada de Reis vol ubicar la Fàbrica dels Somnis a la planta baixa de l’edifici del Molí per tenir més espai. La instal·lació compta actualment amb quatre sales a Ca n’Ametller i diàriament acull més de 500 assistents.

La Fàbrica dels Somnis acull uns 500 visitants cada dia // Roger Cuartielles

És el tercer any que la Fàbrica dels Somnis obre portes a Molins de Rei, però Ca n’Ametller els ha quedat petit. Després de créixer en assistència any rere any, els organitzadors volen traslladar la instal·lació a la planta baixa de l’edifici del Molí un cop s’hagin completat les obres d’habilitació previstes. L’objectiu és canviar de seu per tenir més espai i poder ampliar sales, ja que actualment només en tenen quatre i cada dia reben més de 500 visitants.

“Creiem que podrem canviar d’espai el 2021 ja que l’any que ve ho veiem difícil per les obres pendents a l’edifici del Molí”, ha explicat el president de la Comissió de la Cavalcada de Reis, Ricard Perals, en declaracions a Viu Molins de Rei. Perals creu que el canvi d’ubicació és “vital” després que l’assistència a la instal·lació no hagi parat de créixer: l’any passat van registrar 5.100 assistents i l’any anterior 4.200. Des que divendres va obrir portes, la Fàbrica dels Somnis ja ha rebut més de 1.500 persones.

“Som l’únic municipi del Baix Llobregat que té aquesta instal·lació i ve gent de tot arreu de la comarca per veure-la”, destaca Perals, que explica que cada any la visiten persones de pobles veïns com el Papiol, Sant Vicenç dels Horts i Castellbisbal, així com de l’Hospitalet de Llobregat. Per això espera que el canvi d’ubicació permeti millorar-la i ampliar-la.

Els infants poden entregar les seves cartes reials // Roger Cuartielles

Quatre sales per fer volar els somnis

Actualment, l’espai compta amb quatre sales en què els infants poden entregar les seves cartes als Reis d’Orient i comprovar si s’han portat bé, a més de saber si Ses Majestats tenen els regals a punt. L’Abril Martínez i la Carla Sanz són dues nenes que enguany han visitat la Fàbrica dels Somnis per fer arribar les seves cartes reials. Aquest any demanen un ordinador que faci música i roba per als bebès de joguina que tenen casa. Estan segures que els Reis d’Orient els ho portaran. Les seves famílies també ho creuen. “S’han portat molt bé”, diuen els pares, que valoren molt positivament que la Fàbrica dels Somnis sigui al municipi.

Els qui també s’han portat molt bé han estat la majoria d’infants de Molins de Rei. Així ho ha explicat la Fada dels Somnis a aquest mitjà: “Tothom s’està portant molt bé i rebrà els regals que demani”, diu la fada, que rep els visitants de la Fàbrica dels Somnis i s’encarrega que la instal·lació funcioni a ple rendiment. També freqüenta l’espai el Patge Amelí, que s’encarrega de recollir totes les cartes. De fet, aquest any ha estat especial per a ell, ja que després de 20 anys fent d’ambaixador reial ha cedit el rol a un patge més jove.

“Han estat 20 anys molt intensos i no tenia gaires ganes de jubilar-me, però calia fer-ho”, ha explicat el patge Amelí a Viu Molins de Rei. Tot i així, està tranquil perquè considera que deixa el càrrec en bones mans i està convençut que el nou patge també complirà el deure de fer arribar les cartes reials a bon port. “Les cartes seguiran arribant, que no es preocupin gens ni mica”, afirma.

La Fàbrica dels Somnis seguirà oberta els dies 2, 3 i 4 de gener de cinc de la tarda a vuit del vespre. L’entrada a aquest recinte és gratuïta.

Un infant amb la Fada dels Somnis // Roger Cuartielles

Recomanacions personalitzades