Els Reis d’Orient omplen de màgia els carrers de Molins de Rei

Un any més la cavalcada dels Reis Mags aglutina a centenars de persones als carrers del municipi per rebre a Ses Majestats en la prèvia de la nit més màgica de l’any.

L’arribada dels Reis Mags d’Orient a Molins de Rei // Vídeo i edició David Polo

En la vigília del Dia de Reis, com cada any, els Reis Mags d’Orient van arribar a Molins de Rei davant l’expectació i emoció de tots els infants del poble, que van sortir al carrer per rebre’ls amb alegria. I és que en aquest 2020 més de 380 persones han fet possible que tant nens com adults gaudeixin d’aquesta nit tant especial.

Set carrosses composaven enguany la cavalcada, precedides pels encarregats de portar el correu reial i, com no podia ser d’una altra manera, per l’Estrella d’Orient. Després entrava en escena un renovat patge Amelí que s’estrenava aquest any. El seu predecessor es va haver de jubilar després de dues dècades a les seves esquenes com a ambaixador reial, però el nou patge feia un paper excepcional en la seva primera cavalcada, al capdavant de la comitiva, fent agitar el seu ceptre màgic i saludant als més petits des de la carrossa.

Seguidament arribava el Rei Melcior, el primer dels tres, tot i que des del 2018, les carrosses dels reis alternen l’ordre per a què cada any lideri la comitiva un de diferent, i evitar així enviar missatges racistes. En la cavalcada d’enguany, però, l’ordre ha tornat a ser l’estàndard: Melcior, Gaspar i Baltasar. Entremig de les tres carrosses, un seguit de grups de ball i batucades feien més amè l’espectacle, i fins i tot un dels patges ballarins es va animar a practicar break dance sobre l’asfalt.

Després de Ses Majestats, va ser el torn de la carrossa de la bonica Fada dels Somnis, que fins ahir mateix i durant tot el Nadal s’havia estat a la Fàbrica dels Somnis rebent als infants de Molins de Rei i preparant els seus regals. La seva missió és complir els somnis de tots els petits molinencs, així que ha assegurat que cap nen es quedarà sense el seu esperat regal.

El Rei Melcior durant la cavalcada // David Polo

I precisament darrera de la carrossa de la Fada, venia la de les joguines. Plena a vessar de tots els regals d’aquells nens que s’han portat bé, i també amb els patges més petits repartint caramels. Aquest any, per cert, els dolços entregats eren sense gluten. I tancant la cavalcada, el menyspreat carbó, el més temut pels nens molinencs. De fet, el comentari més escoltat quan passava aquesta carrossa entre els pares era “això és el que tindràs si no et portes bé” com a petita amenaça cap als seus fills. Una carrossa que, per cert, anava precedida pels Dimonis de Molins amb un faquir que escopia foc i que provocava gestos de sorpresa entre els assistents.

La cavalcada va començar a les sis de la tarda, sortint de l’Avinguda de Collserola. A mig camí feien una parada tècnica a l’encreuament entre el carrer del Canal de la Infanta amb el carrer Pi i Margall, que els servia per recuperar forces, i després van enfilar cap a la Plaça de l’Església on es realitzava una gran rebuda dels Reis sobre les 8 del vespre. Mitja hora més tard va tenir lloc l’espectacle que s’iniciava amb un Pessebre Vivent mentre s’explicava la història de l’arribada dels Mags d’Orient, organitzat per l’esplai MIB, i després arribaven els protagonistes de la nit. Melcior, Gaspar i Baltasar feien la ofrena al nen Jesús i després es reunien amb el Patge Amelí, la Fada dels Somnis i la resta de la comitiva reial a les escales de l’església.

Allà Melcior va fer un discurs que acabava demanant a tots els nens de Molins de Rei que anessin a dormir aviat, i després l’alcalde Xavi Paz entregava la clau de totes les cases del municipi a Ses Majestats perquè poguessin fer l’entrega de regals sense problemes. L’acte finalitzava amb la recollida de les cartes d’última hora i també de xumets, que els Reis rebien per part dels petits als que entregaven un obsequi. Les cares de felicitat i emoció van ser les protagonistes d’un vespre màgic, un més abans del dia més esperat de l’any per part dels infants. Ells seran els que obriran els ulls el matí del 6 de gener amb aquella felicitat característica que només els Reis Mags d’Orient poden provocar.

La cavalcada dels Reis d’Orient a Molins de Rei

Recomanacions personalitzades