L’Halterofília de Molins de Rei tanca l’any amb 178 medalles

Entre campionats de Catalunya, Espanya, Europeus i Mundials, el Club Halterofília Molins de Rei acaba el 2019 amb molt bona salut tant a nivell individual com a nivell de club.

Alguns atletes del CH Molins de Rei amb les medalles i copes d’aquest 2019 // María Samblás

178 són les medalles que el CH Molins de Rei s’ha endut aquest any, un nombre molt destacat de metalls per tractar-se d’un “equip de poble”, tal i com ho defineix el seu entrenador David Soria. El municipi ha estat representat de manera autonòmica, així com nacional i internacional. Concretament al Campionat del món sub-17, al d’Europa sub-15, al d’Europa junior, al d’Europa sub-23, al d’Europa absolut, al mundial absolut i també a la Copa Iberoamèrica.

A nivell individual, el 2019 ha estat un any d’ascens de diferents noms que donaran molt a parlar en un futur proper, i també de consolidació d’aquells que ja han aconseguit grans coses en temporades anteriors com Marcos Ruiz. L’halteròfil tancarà aquest any com a subcampió d’Europa sub-23, fita aconseguida al campionat europeu disputat a Romania el passat mes d’octubre, on també va batre el rècord d’Espanya en la categoria de fins a 109 quilos. A més, Kilian Gallart també ha estat un dels atletes destacats de l’any, al haver quedat subcampió d’Europa sub-15. A nivell de club, l’Halterofília Molins de Rei ha aconseguit també diversos reconeixements, quedant entre els tres millors d’Espanya en totes les categories tant en masculí com en femení. També es feien amb la segona posició en els absoluts de la Copa del Rei i de la Copa de la Reina.

Marcos Ruiz entrenant a les instal·lacions del Club Halterofília Molins de Rei // María Samblás

David Soria, en declaracions a Viu Molins de Rei, mostrava la seva satisfacció per un any ple d’èxits, i aprofitava també per mirar enrere i reflexionar. “Al 1999 el club estava a punt de tancar i en 20 anys hem passat de no tenir a ningú a comptar amb aproximadament 120 persones usuàries, a més dels resultats que hem aconseguit tant a nivell autonòmic, nacional com internacional”, explicava el tècnic. Han estat anys de treball. Marcos Ruiz va començar amb l’halterofília amb 12 anys, ara en té 23 i des de fa uns cinc viu a Madrid i competeix amb la selecció espanyola. També destaquen casos com el de Biel Martín, que també està al combinat nacional, o d’altres joves com Mercè Mendoza, David López, Noelia Caballero o Sergio Cano que, tot i estar becats en centres d’alt rendiment com el CAR Sant Cugat o la Residencia Joaquín Blume a Madrid, segueixen formant part del Club Halterofília Molins de Rei.

De fet, Marcos Ruiz tot just comença la seva programació de cara a la preparació per Tòquio 2020, ja que es tracta d’un dels tres atletes espanyols que es pot classificar pels Jocs Olímpics. Aquest és el principal objectiu que es marca el club de cara l’any vinent, però també volen centrar-se en la captació de joves promeses. “Fa tres anys es va fer amb bons resultats, perquè són tots els joves amb els comptem ara mateix. Tenim una bona pedrera de nens de 8, 9 i 10 anys, però volem tornar a generar base perquè són el futur” explicava Soria.

Actualment hi ha atletes representant Molins de Rei a gairebé tots els campionats que es disputen nacionalment i internacional. “Aquest any hem participat en totes les competicions que hi ha i en totes les categories”, sentenciava el tècnic. Un bon exemple de l’evolució de l’halterofília al municipi en els últims anys, un esport que segueix creixent i sumant títols i medalles tal i com s’ha demostrat en aquest 2019.

Recomanacions personalitzades