Marcos Ruiz, subcampió d’Europa sub-23 d’Halterofília i rècord d’Espanya

L’aixecador molinenc Marcos Ruiz s’ha proclamat subcampió d’Europa sub-23 en la categoria de fins a 109 quilos en l’europeu que s’ha disputat a Romania. Els equips absoluts masculí i femení A del Club Halterofília Molins també s’han classificat per a la Copa de la Reina.

Marcos Ruiz amb les medalles // Cedida

El molinenc Marcos Ruiz s’ha coronat com a subcampió d’Europa sub-23 en la categoria de fins a 109 quilos en l’europeu que s’ha disputat a Romania fins a aquest cap de setmana. Ho ha fet després d’aconseguir la plata amb un total olímpic de 389 quilos, una marca que el situa com a nou rècord d’Espanya en la seva categoria i que representa un pas més de cara a poder classificar-se per participar als Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

En el campionat, Ruiz també ha estat el millor en arrencada enduent-se l’or amb un moviment sobre 177 quilos. En el primer i el segon temps tampoc s’ha quedat curt i ha aconseguit aixecar 170 i 175 quilos, successivament. Pel que fa als dos temps, primer el molinenc s’ha alçat amb 205 quilos i després amb un pes de 212 quilos. Tot i així, l’armeni Samvel Gasparyan ha aconseguit superar-lo per dos quilos més i emportar-se l’or de la competició.

Imatges cedides pel Club Halterofília Molins de Rei

Noelia Caballero, amb problemes al genoll

Ruiz no ha estat l’únic molinenc que ha participat en l’europeu. També hi ha estat present Noelia Caballero. L’aixecadora molinenca, però, ha quedat desqualificada després d’arribar a la competició amb problemes al genoll i altres molèsties que no han fet possible que brillés com de costum. “Qui fa el que pot no està obligat a més”, ha remarcat l’entrador David Sòria en declaracions a Viu Molins de Rei. Sòria ha lloat la trajectòria tant de Ruiz com de Caballero.

L’entrenador també ha destacat que el Club Halterofília Molins està d’enhorabona. Els equips absoluts masculí i femení A s’han classificat aquest cap de setmana per participar a la Copa de la Reina, que es disputarà el 29 de novembre a Madrid. Amb la representació en aquest campionat, els molinencs són a punt de tancar una temporada en què han tingut representació en les competicions de tots els nivells.

Recomanacions personalitzades