Els Pastorets tornen amb direcció renovada

El clàssic nadalenc puja un any més damunt l’escenari de la Peni aquestes festes per fer reviure la història de Serafí Pitarra. Ho fa amb direcció renovada després del comiat de Jordi Costa.

Els Pastorets de Molins de Rei els interpreten més d’una trentena de persones // Miquel Monfort

No és Nadal sense Pastorets. La història escrita per Serafí Pitarra puja un any més a l’escenari de la Peni aquests dies per fer reviure el clàssic nadalenc. Enguany ho fa amb una gran novetat: un canvi en la direcció. Després de quatre anys sota la batuta de Jordi Costa, els Pastorets tornen capitanejats per l’actriu i directora teatral molinenca Elisa Poch, que ha volgut reforçar la interpretació d’alguns personatges.

“Aquest any ens hem dedicat sobretot a remarcar la interpretació d’alguns personatges, sobretot d’aquells que s’estrenaven”, ha explicat Poch a Viu Molins de Rei. De fet, enguany hi ha tres papers principals que canvien de regnes: la Verge Maria, Sant Miquel i Satanàs. L’actriu Ariadna Buendía deixa d’encarnar a Maria per fer de Sant Miquel, i els actors Pau Canosa i Guillem Prats es posen a la pell dels dos Satanàs en substitució de Joan Parellada i Eloi Canyelles.

Poch ha explicat que l’adaptació als nous personatges ha estat fàcil i que “s’han estrenat molt bé” en la funció que ja van fer el dia de Sant Esteve. “Hi ha un equip molt entregat i disposat”, ha destacat la nova directora, que en els darrers mesos també ha mantingut contacte amb l’anterior director, Jordi Costa, per comentar el muntatge.

“Per a mi dirigir els Pastorets és un honor, una manera de tancar un cercle després d’haver començat amb quatre anys fent d’angelet”, diu Poch, que es coneix l’obra fil per randa i que la seva experiència damunt l’escenari també l’ha ajudada a fer-se càrrec de l’obra. A banda de reforçar la manera d’interpretar, també s’ha treballat la dicció d’alguns personatges i petites inflexions. Tot i així, l’essència és la mateixa.

Tampoc han canviat els decorats després que es renovessin fa un parell d’anys. “Vam fer un inversió molt important i són perfectes”, ha dit Poch, que convida la ciutadania a reviure la història de Pitarra els propers dies 29 de desembre i 4, 11 i 12 de gener a les sis de la tarda.

Recomanacions personalitzades