Comiat emotiu de Jordi Costa al capdavant dels Pastorets de Molins de Rei

Els actors Joan Parellada i Ariadna Buendía, amb una gran trajectòria a l’obra, també s’acomiaden amb reconeixement del públic. Més de 1.200 persones han assistit a les cinc representacions en una temporada marcada pel relleu generacional. Els organitzadors asseguren que ha estat “un any rodó amb una molt bona adaptació dels nous actors”.

Jordi Costa s’ha acomiadat enguany com a director // Pastorets de Molins de Rei

“Ha sigut una decisió poc meditada i molt conscienciada”. Amb aquestes paraules, Jordi Costa, explica el seu comiat com a director dels Pastorets de Molins de Rei. Aquesta temporada, marcada per la renovació al capdavant de l’entitat i dels protagonistes principals de l’obra, ha aplegat 1.250 espectadors a les cinc representacions. Malgrat que s’ha celebrat una funció menys, les sessions del 16, 19 i 30 de desembre i del 12 i 13 de gener han sigut un èxit de públic.

Ara que s’ha abaixat el teló, tant de les representacions, com de l’equip que ha estat al capdavant durant els últims anys, Costa fa un balanç positiu dels Pastorets. “Estem contents perquè ha sigut un any molt rodó, en el que hem aconseguit un nivell tècnic bo i una adaptació àgil dels nous actors”, afirma. Aquesta temporada, a més del comiat de Costa, també s’ha produït el de Joan Parellada, que ha interpretat el paper de Satanàs i el d’Ariadna Buendía, que ha fet de Verge Maria els darrers 15 anys. Els dos actors, que acumulen una gran trajectòria a l’obra, també han rebut un important reconeixement del públic la temporada del seu comiat.

Ambient acollidor

Després de la satisfacció mostrada per la feina feta durant els darrers quatre anys, Costa admet que encara seguirà vinculat als Pastorets de Molins de Rei “per intentar que segueixi realitzant-se aquesta tradició”. Com a novetat, el director destaca que l’obertura del bar que està al costat de La Peni durant els dies de representació ha afavorit “la interacció amb el públic i un ambient acollidor”.

La representació d’enguany dels Pastorets s’ha caracteritzat per incorporar nous actors a l’escenari, deixant de banda les innovacions en els canvis tècnics o de decoració. Costa insisteix que l’esperit de la representació s’ha de mantenir i que s’ha de tenir la capacitat de “transmetre a les noves generacions que Els Pastorets no és només una obra de teatre, sinó una obra col·lectiva feta per gent del carrer amb amor i sentiment”.

Una vegada s’ha abaixat el teló de l’última representació, els responsables de l’entitat es reuniran per escollir el substitut de Costa. L’objectiu és que a mitjans del pròxim mes de desembre, quan faltin pocs dies pel Nadal, el teló es torni a aixecar amb les representacions dels Pastorets.

Recomanacions personalitzades