El nou polígon de Les Licorelles es començarà a construir aquesta setmana

Les obres de construcció del nou polígon de Les Licorelles començaran aquesta setmana. Segons l’empresa encarregada de la construcció i futur lloguer de la nau, Goodman, s’espera que l’edificació pugui estar enllestida a l’estiu.

Simulació de la construcció del poligon Les Licorelles // Cedida

L’inici de la construcció del polígon industrial Les Licorelles és imminent. Les primeres demolicions, que donaran pas a les obres l’edificació, estan previstes per aquesta mateixa setmana. Goodman és l’empresa encarregada de construir el projecte i de llogar la futura nau industrial. Un cop acabades les obres, l’empresa DSV, que es dedica al transport i a la logística, s’hi instal·larà. S’espera que el projecte pugui estar finalitzat a l’estiu.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, entén la construcció d’aquest polígon industrial com “una oportunitat”. Destaca que amb la consecució del projecte, el 66% dels 208.000 metres quadrats que ha d’ocupar, passaran a ser públics. Així, tan sols 73.000 metres quadrats quedaran en mans de capital privat. Segons el socialista, aquest fet suposa “un benefici públic”. De fet, un dels terrenys que passaran a ser de titularitat pública serà un dels marges de la riera de Vallvidrera, que fins ara era privada.

Reforestació, innovació i educació: els imprescindibles del projecte

Paz explica, d’altra banda, que durant la planificació del projecte s’ha tingut en compte l’àmbit mediambiental. Així, s’ha previst “reforestar la riera de Vallvidrera”, segons ha manifestat l’alcalde aquest divendres en roda de premsa.

En el mateix sentit, el country manager de l’empresa Goodman, Ignacio García, ha assegurat que recuperan “al voltat de 100.000 metres quadrats de terreny que pertany al parc natural de Collserola, i els reforestarem i reordenarem”. El mateix responsable afirma que des de la multinacional volen “modificar al mínim possible l’orografia”.

La intenció és construir dues naus logístiques. Una d’elles ha de ser el que s’anomena “multinivell”. Es tracta d’aprofitar el pendent natural del terreny per integrar-hi les naus. García reconeix que aquesta seria “la primera nau multinivell d’Espanya”. Segons ha dit, és “un projecte únic” que ja té llum verda per començar a edificar-se.

D’altra banda, l’Ajuntament està disposat a “fer cursos especialitzats a la ciutadania per a què s’adapti a les noves necessitats laborals del polígon”.

Recomanacions personalitzades