L’AMB i l’Ajuntament milloren el camí del riu entre Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat

Les obres, ja adjudicades, s’iniciaran de forma imminent. Formen part d’un ambiciós projecte que vol actuar des de Martorell fins al Prat de Llobregat fet per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en col·laboració amb els Ajuntaments.

Una de les parts del riu on es va actuar anteriorment // Arxiu — Jordi Julià

Continua la millora dels camins del riu Llobregat. Primer va ser el tram entre el Papiol i el pont del carrer Jacint Verdaguer i el nou accés des del barri de la Granja, després la construcció d’un gual inundable que connecta amb Sant Vicenç dels Horts i ara s’arranjarà el tram que uneix Molins de Rei amb Sant Feliu de Llobregat.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Molins de Rei invertiran 360.000 euros aproximadament, segons consta en la documentació de la licitació, en la millora del camí del riu entre les dues poblacions. Fonts de l’AMB han assegurat a aquesta redacció que el projecte “ja està adjudicat” a una empresa i les obres s’iniciaran durant les pròximes setmanes.

Els treballs afectaran una superfície de 3,3 kilòmetres que en aquests moments es troba en un estat de certa decadència i deixadesa. Es netejarà i es farà un camí apte per poder passejar en bicicleta o a peu, entre altres actuacions. Es continuarà l’estil de la primera actuació que connectava amb El Papiol.

Un projecte de set milions d’euros

Aquest projecte de millora al tram del Llobregat en el terme municipal de Molins de Rei no és aïllat i forma part d’un pla de l’AMB, que vol intervenir entre el pont del Diable de Martorell i la desembocadura, situada al Prat de Llobregat, municipi que ja fa molts anys que cuida d’aquest espai natural.

La inversió total del pla, feta en col·laboració amb els Ajuntaments, ascendeix a set milions d’euros i es va iniciar durant legislatures passades per continuar en aquesta. L’àmbit d’actuació és de 30 kilòmetres.

“La nostra visió és un eix metropolità, que busqui un equilibri entre el riu com a espai d’oci i com a corredor biològic i natural”, defineix el coordinador d’Infraestructures de l’AMB, Martín Gullón.

El Llobregat és un riu maltractat durant dècades per l’activitat industrial i la construcció de diverses infraestructures com l’AVE, l’autopista, el port i l’aeroport, entre altres. “Fer que el riu sigui com fa 200 anys és completament impossible. Volem generar un nou ecosistema, preservant la seva funcionalitat ecològica”, afegeix el coordinador general de l’Oficina Tècnica de l’AMB, Antoni Farrero.

Recomanacions personalitzades