Prop de 500 persones exigeixen l’absolució dels líders independentistes

Unes 500 persones s’han concentrat aquest dilluns al vespre davant l’Ajuntament per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem, que qualifiquen de “venjança”, i exigir l’absolució dels líders independentistes condemnats.

Les persones concentrades davant l’Ajuntament // Clàudia Ferràndiz

Gairebé 500 persones han mostrat aquest dilluns al vespre el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i han exigit l’absolució dels líders independentistes condemnats en una concentració a la plaça de l’Ajuntament.

Convocada per les seccions locals d’Òmnium i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), a la concentració s’ha llegit un manifest de rebuig a la sentència, que han qualificat de “venjança al referèndum d’autodeterminació de l’1-O” i de “càstig a persones innocents”. També han dit que el veredicte del Tribunal Suprem “és una condemna als drets fonamentals de tothom”.

De fet, els concentrats han exigit l’alliberament dels polítics empresonats amb crits de “Llibertat presos polítics”, així com l’absolució de totes les penes imposades: “Els que han estat condemnats són aquells que pacíficament van fer possible que 2,3 milions de persones exercíssim lliurement el nostre dret a votar sobre la independència del país”.

La concentració també ha animat la ciutadania a mantenir els “anhels de llibertat” i a participar pacíficament de les mobilitzacions que es convoquin al llarg de la setmana: “La maquinària repressiva de l’Estat no té aturador, però la nostra voluntat tampoc”, han llegit els organitzadors en el manifest. De fet, han anunciat una altra concentració dimecres davant l’Ajuntament amb motiu dels dos anys de l’empresonament dels líders de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Els concentrats amb una pancarta demanant la llibertat de “Presos i exiliats” // Clàudia Ferràndiz

“Volem una pancarta”

Un altre dels lemes corejats per la multitud ha estat “Volem una pancarta” en referència a la moció aprovada al darrer ple municipal per restituir la pancarta de “Llibertat presos polítics” al balcó principal del consistori. Entitats com Òmnium, ANC i l’Ateneu Mulei –impulsores de la moció– també han reivindicat aquesta qüestió en les darreres setmanes amb diverses concentracions a la plaça de l’Ajuntament, tot i que el govern municipal ha explicat que complirà la moció “un cop passi el període electoral”.

Les reivindicacions també arriben després que la setmana passada el consistori retirés la resta de pancartes de “Llibertat presos polítics” que penjaven als balcons superiors de l’Ajuntament per “complir amb la legalitat”, i a instàncies d’una petició de Cs a la Junta Electoral de Zona (JEZ).

La concentració ha acabat amb el cant dels Segadors i amb crits de “Llibertat” i “Independència”. Aquesta no ha estat l’única reacció de protesta al municipi ja que al matí, després que es conegués la sentència, un grup de persones també s’ha concentrat davant l’Ajuntament convocat pel CDR Molins per rebutjar la decisió del tribunal. De fet, a la paret del mateix consistori aquest matí també hi ha aparegut una pintada en què es llegeix “Amnistia llibertat presos”.

La pintada ha aparegut al matí al costat de la porta de l’Ajuntament // Twitter CDR Molins

Recomanacions personalitzades