Retiren les pancartes dels presos que quedaven a la façana de l’Ajuntament

El govern municipal ha tret aquest dijous les dues pancartes sobre la llibertat dels líders independentistes empresonats que encara penjaven dels balcons superiors de la façana del consistori. Ho ha fet per una petició de Cs a la Junta Electoral de Zona. De la seva banda, l’ANC demana que la pancarta dels presos torni al balcó principal.

Els balcons de l’Ajuntament sense cap pancarta // Roger Cuartielles

A la façana de l’Ajuntament ja no hi ha rastre de cap pancarta ni simbologia relacionada amb la “llibertat dels presos polítics”. El govern municipal ha retirat aquest dijous al matí les dues pancartes que encara penjaven del dos balcons superiors del consistori a petició de la Junta Electoral de Zona (JEZ). Cs hi havia presentat un escrit dilluns demanant que l’Ajuntament tragués “tota la simbologia partidista” per ser període electoral.

“No podem fer una altra cosa”, ha justificat l’alcalde, Xavi Paz, en declaracions a Viu Molins de Rei, on ha explicat que l’equip de govern havia d’obeir el requeriment de la Junta Electoral de Zona per “una qüestió de legalitat”. El socialista ha recordat que es tracta de la mateixa decisió que es va prendre en època d’eleccions quan governava el tripartit independentista. “No li podem demanar a l’alcalde de Molins de Rei que faci una excepció quan ni l’han feta el president de la Generalitat ni l’alcaldessa de Berga ni el de Tarragona”, ha insistit.

La façana de l’Ajuntament abans de retirar les dues pancartes que quedaven // Roger Cuartielles

En aquest sentit, l’alcalde també s’ha comprès a tornar a col·locar les pancartes un cop acabi el període electoral, així com a complir la moció aprovada pel ple de setembre en què es demanava el retorn de la pancarta “Llibertat presos polítics” al balcó principal del consistori. “Complirem la moció quan acabi el període electoral”, ha dit Paz.

Mobilització pel compliment de la moció aprovada pel ple municipal

De fet, justament aquesta setmana membres de la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium i l’Ateneu Mulei s’han manifestat a les portes del consistori per demanar que es respecti la moció aprovada.

En declaracions a Viu Molins de Rei, la membre local de l’ANC Montserrat Comelles ha explicat que esperaven que l’equip de govern penjaria la pancarta al balcó principal l’endemà mateix d’aprovar-se la moció, i malgrat que després s’hagués de treure per requeriments electorals: “Així ho vam entendre en la reunió que vam tenir un dia abans amb l’Ajuntament”, ha dit. Per això ha avançat que almenys se seguiran manifestant a les portes del consistori fins al dia 1 de novembre, dia d’inici de la campanya electoral.

Membres d’Òmnium, l’ANC i l’Ateneu Mulei a les portes del consistori // ANC Molins de Rei

Recomanacions personalitzades