Molins de Rei fa gala de ser Amiga de la Infància amb una placa al carrer Major

El municipi ha aprofitat el dilluns de Festa Major per presentar una placa de reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància. La inauguració de la distinció, situada al parc infantil del carrer Major, també ha servit per presentar l’espai com a Plaça dels Infants.

La placa està situada al parc infantil del carrer Major // Roger Cuartielles

Molins de Rei és des de la tardor passada Ciutat Amiga de la Infància. Una distinció que aquest dilluns s’ha culminat amb la descoberta d’una placa commemorativa al parc infantil del carrer Major, que aprofitant l’ocasió també s’ha inaugurat com a Plaça dels Infants responent així a una petició del mateix Consell d’Infants del municipi.

Una cercavila amenitzada pels Capgrossos ha estat l’encarregada de portar els assistents fins a la plaça, on el vicepresident d’Unicef Catalunya, Ignasi Casanova, ha agraït al municipi l’aposta per la infància: “Aquesta placa reconeix que Molins de Rei és una vila que s’ha volgut comprometre, que pretén que els drets dels infants siguin viscuts plenament”. De la seva banda, l’alcalde, Xavi Paz, ha assegurat que “en els drets dels infants no hi ha diferències partidistes” i que la defensa del col·lectiu és “un compromís local”. Paz també ha animat els infants a participar de la vida política de la localitat: “Sense la vostra opinió no tirarem endavant Molins de Rei”, ha reivindicat.

La placa certifica que Molins de Rei és Ciutat Amiga de la Infància. És a dir, que compta amb determinats recursos que acompleixen la Convenció dels Drets dels Infants. Per exemple, que els més petits puguin tenir representació en organismes com el Consell dels Infants i disposar de polítiques específiques com un Pla Local d’Infància. En total a Catalunya hi ha una vintena de municipis amb aquesta distinció, que s’ha de renovar cada quatre anys.

La descoberta de la placa ha acabat amb un berenar per a tots els infants assistents i amb diversos balls dels Capgrossos.

Els Capgrossos i un berenar popular han amenitzat la jornada // Roger Cuartielles

Recomanacions personalitzades